Külföld

3 évet kapott, mert több mint 500 esetben írt fel orvosi indok nélkül marihuánát egy müncheni orvos

rtl.hurtl.hu

2022. február 9. 15:35

Kábítószer illegális felírása és értékesítése, valamint engedély nélküli fegyvertartás miatt ítélt el a bíróság egy müncheni orvost.

 

539 esetben írt fel kannabiszt valós orvosi indok nélkül – írja a Bild. A kamara szerint a 68 éves férfi súlyosan megsértette orvosi kötelezettségeit, így szakmájától is eltiltották.

A német kábítószertörvény 2017-es módosítása óta az orvosok indokolt esetben felírhatnak marihuánát a betegeiknek. Azonban ezt csak akkor tehetik meg, ha a vizsgálat során megállapítják, hogy egészségügyi szempontból szükség van rá.

A bíróság az eljárás során megállapította, hogy a vádlott 2017 és 2018 között vizsgálat és diagnózis nélkül írt fel kannabiszt, hogy ebből plusz bevételhez jusson.

Mint kiderült, a férfi müncheni kávézókban és éttermekben találkozott a vevőkkel, akiktől első felíráskor 120-150 eurót kért, majd később 60 eurót receptenként. A bíróság szerint 47 700 euró, átszámítva több mint 16 millió forintnyi fizetéskiegészítésre tett szert.

Az orvos beismerő vallomást tett. Három és fél év börtönt kapott – a kannabisz-ügy mellett találtak nála egy engedély nélkül tartott pisztolyt is – , az ítélet nem jogerős.

Nyitókép: iStock / Getty Images

#Külföld#Baleset-bűnügy#orvos#kannabisz#marihuána#illegális#kereskedelem#münchen

Címlapról ajánljuk