Külföld

Csak az orrot takaró maszkot dobtak piacra Dél-Koreában

rtl.hurtl.hu

2022. február 3. 10:25

Az interneten nem lelkesednek az ötletért, pedig a termék kitalálóit a jószándék vezérelte.

Dél-Koreában egy olyan maszkot hoztak forgalomba, ami csak az orrot takarja, a szájat nem – írta meg a Guardian. A terméket így nyugodtan lehet hordani evés és ivás közben is. A koreai orr és maszk szavak kombinációjából megalkotott „kosk” névre keresztelt találmányt az Atman nevű cég forgalmazza, darabját 9800 wonért, vagyis mintegy 2500 forintért. A maszk egyébként két darabból áll, a szájat takaró rész eltávolítható az étkezésekhez.

Úgy tűnik, lehet igény az ilyesmire, mivel egy másik cég is piacra dobott egy hasonló terméket. Azt a rendes maszk alatt kell viselni, és ugyanúgy csak az orrot takarja. Ezt szintén azoknak ajánlják, akik étkezés közben nagyobb biztonságban tudnák magukat. Bár egyes netes vélemények szerint ez olyan, mintha valaki az orra alá húzva hordaná a maszkot.

A gyártók egyébként nem a hivatalos maszkokat akarják ezzel kiváltani, hanem csak egy plusz védelmi mechanizmust iktatnának be. Főleg, hogy egyes tanulmányok szerint éppen az orr, ahol a legkönnyebben bejut a koronavírus a szervezetbe.

Catherine Bennett, az ausztráliai Deakin Egyetem epidemiológiai tanszékvezetője szerint a csak az orrot fedő maszk bár furcsa ötlet, de „jobb a semminél”.

Valószínűleg jelent némi különbséget

– mondta.

Nyitókép: @museun_happen / Twitter

#Külföld#egészségügy#koronavírus#dél-korea#maszk

Címlapról ajánljuk