Külföld

Saját levágott karjával a kezében sétált az utcán egy amerikai férfi

rtl.hurtl.hu

2022. január 24. 10:24

Legnagyobb szerencséjére pont olyan emberek találtak rá, akiket kiképeztek az ilyen esetekre. 

Önkormányzati dolgozók és rendőrök mentették meg egy férfi életét, aki levágott karjával a kezében sétált ki az utcára az amerikai Maine államban található Lewiston városában – jelentette a helyi sajtó. Szemtanúk elmondása szerint a fiatal férfi helyi idő szerint nem sokkal reggel kilenc óra után bukkant fel az utcán, ahol éppen önkormányzati kertészek álltak, akiket kiképeztek az ehhez hasonló sérülések ellátására.

A beszámolók szerint a férfi karja majdnem vállmagasságban vált el a testétől. A két kertész azonnal a segítségére sietett, bekötözték a sebét, és jelentették az esetet a segélyhívón. A férfit a mentők kórházba szállították. Állapotáról nem közöltek részletes információkat, csak annyit, hogy túl fogja élni a karja levágását.

Egy önkormányzati vezető a Sun Journal című helyi lapnak „isteni gondviselésként” jellemezte, hogy a két kertész pont ott volt a helyszínen. Mint elmondta, hogy „a két legjobb emberem állt éppen ott a járdán”, akiket kiképeztek a nyomókötések használatára. A rendőrség egyik tisztje a sajtónak nyilatkozva közölte, hogy a két kertész gyors közbelépése „valószínűleg megmentette a férfi életét”.

A Sun Journal információi szerint a meg nem nevezett férfi egy közeli cégnél szenvedhetett munkahelyi balesetet: szalagfűrész vágta le a karját. A rendőrség elmondta, hogy a vérfoltokat követve egy közeli cég telehelyére jutottak, de csak annyit közöltek a sajtóval, hogy a baleset pontos körülményeit még vizsgálják.

Nyitókép: A utca, ahol a levágott karú férfi megjelent. Fotó: YouTube: NEWS CENTER Maine

#Külföld#Baleset-bűnügy#levágott kar#kar#baleset#munkahelyi baleset#egyesült államok#maine

Címlapról ajánljuk