Külföld

Boris Johnsonnak senki nem szólt, hogy a lezárások alatt nem szabad 100 fős partikat rendezni

rtl.hurtl.hu

2022. január 18. 14:27

Ha tudta volna, hogy nem munka zajlik a miniszterelnöki rezidencia kertjében, mindenkit beparancsolt volna.

Senki nem mondta nekem,

hogy a miniszterelnöki rezidencián a járványügyi korlátozások alatt tartott összejövetelek szabályellenesek lettek volna – jelentette ki Boris Johnson brit miniszterelnök a Sky News kérdésére. Azt mondta, „alázatosan bocsánatot kér” az emberektől az elkövetett „tévedésekért”, de ha tudta volna, hogy megsértik a szabályokat, nem hagyta volna, hogy megtartsák a 2020. május 20-i partit, amire száz embert hívtak meg.

Határozottan kijelentem, senki nem mondta nekem, senki nem mondta, hogy ez a szabályokba ütközik

– mentegetőzött Johnson, hozzátéve, hogy nem tudja elképzelni, hogy miért engedték volna meg a szabályokkal szembemenve az összejövetel megtartását. Elárulta: emlékei szerint kiment a kertbe nagyjából 25 percre, azt gondolta, hogy munkarendezvény zajlik, beszélgetett a munkatársakkal, aztán visszament az irodájába dolgozni. Kérdésre válaszolva elismerte, hogy körül kellett volna néznie, és szólni az embereknek, hogy menjenek be, ha felismerte volna, hogy nem munka zajlik.

Boris Johnsont saját pártjából is többen felszólították lemondásra, de azt kérte, hogy várják meg az üggyel kapcsolatban zajló vizsgálat lezárultát. Mint korábban írtuk, a Mirror című bulvárlap szerint a miniszterelnök stábja gurulós bőrönddel járt italért a péntek esti összejövetelekhez, és egy hűtőre is összedobtak.

Nyitókép: MTI/EPA/Andy Rain

#Külföld#boris johnson#egyesült királyság#koronavírus

Címlapról ajánljuk