Külföld

Kínában attól tartanak, hogy az omikron postán érkezik az országba

rtl.hurtl.hu

2022. január 17. 12:41

Arra szólítják fel az embereket, hogy szabadtéren, kesztyűben és maszkban nyissák ki küldeményeiket.

Kínában a hatóságok arra szólítják fel az embereket, hogy legyenek óvatosak a külföldről érkező postai küldeményekkel, mert a koronavírus omikron variánsa azokon keresztül érkezhet az országba – írja az Insider.

A pekingi járványügyi hivatal arra is kérte az embereket, hogy ha lehet, ne rendeljenek külföldről, és ha mégis érkezik csomagjuk, azt szabadtéren, kesztyűben és maszkban nyissák ki. A hivatal szerint a koronavírus omikron variánsa egy Kanadában feladott levéllel érkezett Pekingbe: az a személy, akinél a városban elsőként azonosították a vírustörzset, azt mondta, január 7-én kapott levelet Kanadából, ami Hongkongon keresztül érkezett. A hivatal igazgatóhelyettese szerint a küldeményen meg is találták a koronavírus omikron variánsát.

A kanadai postahivatal ugyanakkor azt közölte, hogy az ország közegészségügyi hivatala és az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) szerint is alacsony a koronavírus levélen keresztüli terjedésének kockázata, mert a vírus nem él sokáig a küldemények felületén.

Nyitókép: Ózongenerátorral fertőtlenítik a beérkező küldeményeket a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. budapesti központjában – Fotó: MTI/Máthé Zoltán

#Külföld#kína#koronavírus#omikron

Címlapról ajánljuk