Külföld

102 éves asszony gyógyult ki a koronavírusból Ausztriában

rtl.hurtl.hu

2022. január 16. 8:31

Gyakorlatilag tünetmentesen vészelte át a betegséget a háromszor oltott hölgy.

Néhány nappal karácsony előtt mutatták ki a kelet-tiroli Sillian egyik bentlakásos otthonában élő Stefanie Oberhammernél a koronavírust. A 102 éves asszonyt egy kétágyas szobában különítették el, két hét múlva pedig gyógyultan lépett ki az ajtón – írta meg a Kronen Zeitung.

Margaretha Lo Piccolo, az asszony lánya a lapnak elmondta: a hír sokkolta őket. Minden nap felhívták az intézményt, ahonnan mindig azt a tájékoztatást kapták, hogy a hölgy jól van. 

A fertőzést a szokásos rutinvizsgálatok során mutatták ki. Először a gyorsteszt mutatott pozitív eredmény, majd ezt a PCR-teszt is megerősítette. Franz Moser ápolási menedzser szerint igyekeztek kiemelt ápolást biztosítani a hölgynek, éjjel-nappal szakszemélyzet segítette gyógyulását. A szakemberek védőfelszerelésben léptek be az asszonyhoz, aki így tudta meg, hogy ő is megfertőződött.

Nekem is koronám van?

– tette fel a kérdést a hölgy az ápolási menedzser visszaemlékezése szerint. Franz Moser úgy látja: valószínűleg az oltásoknak köszönhető a betegség enyhe lefolyása. 

A háromszor oltott Oberhammer asszony ugyanis gyakorlatilag tünetmentesen vészelte át a betegséget.

Ekkorban több fertőzést is észleltek az otthonban, az ápolási menedzser szerint az oltottaknál enyhébb tüneteket tapasztaltak, mint azoknál, akik nem vették fel azt.

Több, mint két hét elzártség után Stefanie Oberhammer már látogatókat is fogadhatott. Lánya leginkább az elzártság következményeitől tartott, azonban aggodalmait édesanyja eloszlatta, aki arról beszélt neki, hogy még a reggelit is ágyban szolgálták fel neki elzártsága alatt. Margaretha Lo Piccolo szerint az otthon munkatársai nem csak édesanyjának, hanem neki is példamutatóan segítettek. 

Nyitókép: Google Street View

#Külföld#koronavírus#ausztria

Címlapról ajánljuk