Külföld

A korlátozások és az összeesküvés-elméletek ellen is tüntettek Németországban

rtl.hurtl.hu

2022. január 15. 20:10

Több ezren követeltek szolidaritást és felvilágosultságot, míg mások az oltások kötelezővé tétele ellen tiltakoztak.

Németország-szerte voltak tüntetések szombaton a járványügyi intézkedések és az oltás kötelezővé tétele ellen, de voltak olyanok is, akik az összeesküvés-elméletek terjesztőivel és az oltásellenesekkel szemben tiltakoztak – derül ki a Deutsche Welle beszámolójából.

A rendőrség szerint több mint hétezren tüntettek Düsseldorfban a kötelező oltás ellen, a gyűlés nagyrészt békés volt. Hamburgban annak ellenére gyűltek össze mintegy háromezren, hogy a hatóságok a járvány terjedésére hivatkozva betiltották a tüntetést. A szervezők a tiltást bíróságon próbálták megtámadni, de nem jártak sikerrel. A rendőrség közölte, hogy a legtöbb tüntető nem viselt maszkot, és dulakodások is voltak a tömegben.

Szintén Hamburgban csaknem háromezren tiltakoztak „Szolidaritást és felvilágosultságot az összeesküvés-elméletek helyett” jelszóval. Freiburgban is volt ilyen demonstráció, amin mintegy 2500-an vettek részt. Ugyanott hatezren tüntettek a járványügyi intézkedések ellen, és több százas tüntetések voltak Schwerinben és Flensburgban is.

Nyitókép: az összeesküvés-elméletek ellen tüntetnek Hamburgban – Fotók: MTI/EPA/Focke Strangmann

 

#Külföld#németország#koronavírus#tüntetés

Címlapról ajánljuk