Külföld

Kigyulladt karácsonyfa ölt meg 12 embert, köztük 8 gyereket

rtl.hurtl.hu

2022. január 12. 6:53

Kiderült, hogy mitől gyulladt ki egy bérház Philadelphiában. 

Kigyulladt karácsonyfa okozta a 12 ember, köztük 8 gyermek életét követelő lakástüzet az amerikai Pennsylvania állambeli Philadelphiában január 5-én – közölte kedden a helyi tűzoltóság vezetője az előzetes vizsgálati eredményeket ismertetve.

A tűz a reggeli órákban egy kétemeletes sorház első emeletén tört ki Fairmount városrészben. Az épület, ahol a tűzvész pusztított, egy 1920-as években épült sorház, amely a philadelphiai lakásügyi hatóság tulajdonában van, és amiben a szinteket az 1950-es években két-két kis lakásra osztottak fel.

A háznak 26 bejelentett lakója volt, ami a tűzoltóparancsnok-helyettes szerint nagyon sok ennyi lakásra vetítve. Ez a katasztrófa, illetve egy másik, vasárnap New Yorkban pusztító, tizenhét ember életét követelő tűz aggályokat vetett fel azzal kapcsolatban, hogy az olcsó amerikai bérházak megfelelnek-e a tűzvédelmi előírásoknak.

A philadelphiai épület füstérzékelőiről ellentmondásos értesülések láttak napvilágot. A tűzoltóság korábban arról számolt be, hogy négy füstérzékelő is volt az épületben, de egyik sem működött, feltehetőleg azért, mert a bennük lévő elemek rég lemerültek. Később azt is közölték, hogy a készülékeket utoljára tavalyelőtt ellenőrizték. Dinesh Indala, a philadelphiai lakásügyi hatóság alelnöke ugyanakkor hat készülékről számolt be, amelyek tavaly májusban estek át ellenőrzésen.

Nyitókép: WPVI-TV/6ABC/AP

#Külföld#tűz#lakástűz#philadelphia#egyesült államok#karácsonyfa

Címlapról ajánljuk