Baleset-bűnügy

Tizenkét halott egy philadelphiai háztűzben, nyolc gyerek is van az áldozatok közt

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2022. január 5. 17:02

A szerda reggel kigyulladt sorház lakásaiban négy füstérzékelő volt, de egyik sem működött.

Tűz ütött ki szerda reggel egy háromszintes philadelphiai lakóház második szintjén, számolt be több amerikai lap, így a CNN is a tragédiáról. A tűzben 12 ember meghalt, köztük nyolc gyerek.

Két sérültet életveszélyes állapotban vittek kórházba, egyikük szintén gyerek, írja az ABC News, hozzátéve, hogy nyolc embernek sikerült kimenekülni az égő épületből.

A jelenlegi adatok szerint a háromszintes téglaépítésű házban két lakásra terjedtek át a lángok. A tűzoltóparancsnok-helyettes szerint az épületben 4 füstérzékelő volt, de egyik sem működött, feltehetőleg azért, mert a bennük lévő elemek rég lemerültek. „Nagyjából 35 éve dolgozom a környéken, ez valószínűleg az egyik legrosszabb tűzvész, aminek oltásában valaha részt vettem” – mondta Craig Murphy.

A tűzoltók nagyjából egy óra alatt megfékezték a lángokat, de a tűzvizsgálók még nem tudtak bejutni az otthonokba, így a tűz okáról egyelőre nincs semmi előzetes információ.

Az épület, ahol a tűzvész pusztított, egy 1920-as években épült sorház, amely a philadelphiai lakásügyi hatóság tulajdonában van, és amiben a szinteket az 1950-es években két-két kis lakásra osztottak fel. A háznak 26 bejelentett lakója volt, ami a tűzoltóparancsnok-helyettes szerint nagyon sok ennyi lakásra vetítve. Az áldozatok száma még növekedhet.

Videó: WPVI-TV/6ABC/AP

#Baleset-bűnügy#Külföld#egyesült államok#philadelphia#háztűz#halálos áldozatok

Címlapról ajánljuk