Külföld

A vécében, halva szülte meg gyerekét az elítélt, mert a nővér azt hitte, hogy csak menstruációs fájdalmai vannak

rtl.hurtl.hu

2022. január 11. 14:28

A nő vérezni kezdett a cellájában, és komoly fájdalmakról panaszkodott, de a személyzet nem gondolta, hogy különösebb baj lehet.

„Súlyosan hibásan mérte fel a helyzetet” a brit HMP Styal orvosi személyzete, amikor nem biztosítottak ellátást a Louise Powell nevű 30 éves elítéltnek. A nő maga sem tudta, hogy terhes, a nővér pedig azután sem jött erre rá, hogy komoly alhasi fájdalmakról panaszkodott, és vérezni kezdett a cellájában. Ekkor úgy ítélték meg, hogy csupán menstruációs fájdalmai vannak.

Orvosi vészhelyzetben voltam, és sürgős segítségre volt szükségem. Ehelyett simán otthagytak

– idézte fel később az eseményeket Powell.

A nő később a börtön vécéjében megszült egy halott babát. A brit ombudsman szerint nem tudni, hogy a csecsemő életben maradhatott volna, ha anyját időben kórházba szállítják.

Az elítélt a Metro tudósítása szerint nem képes megbocsátani a cheshire-i börtönnek amiatt, ami lányával történt, akit Brooke-nak nevezett el volna. 

A köznek pedig azt üzeni: tenni kell valamit azért, hogy más női elítélt ne élhessen át ilyen horrorisztukus élményt.

A nőről hosszú ideig senki, még ő maga sem tudta a börtönben, hogy terhes. Amikor durva fájdalomról kezdett panaszkodni, két órán belül háromszor is riasztották hozzá a nővért, aki a börtönőrök szerint nem is vizsgálta meg rendesen.

Nyitókép: Google Maps

#Külföld#börtön#anglia#elítélt#wc#szülés#rab#menstruáció

Címlapról ajánljuk