Külföld

Tizenegyszer oltatta be magát egy indiai nyugdíjas

rtl.hurtl.hu

2022. január 7. 11:19

Azt állítja, megszűntek a fájdalmai, és a térde annyira rendbe jött, hogy már nem kell bottal járnia.  

Vizsgálatot indítottak az indiai hatóságok egy 65 éves nyugdíjas postás ügyében, aki azt állította, hogy tizenegy alkalommal vette fel a koronavíruselleni oltást – írta a BBC. A Bihar államban élő Brahmdeo Mandal a brit közszolgálati adónak elmondta, hogy az oltások segítségével „egészséges maradt”, és meglévő fájdalmai is megszűntek.

A férfi közölte, hogy naplójában megörökítette, hogy mikor és hol adatta be magának az oltásokat: az elsőt 2021 februárjában, az utolsót pedig decemberben. Mandal kijelentette:

Az oltások után megszűntek a fájdalmaim. Korábban fájt a térdem, és bottal jártam. Már nem. Jól érzem magam.

A férfi hozzátette, hogy nem tapasztalt semmilyen mellékhatást. Indiában főleg a helyben gyártott Covishield (az AstraZeneca helyi változata) és Covaxin vakcinákkal oltják az embereket. Egy közegészségügyi szakértő a BBC-nek elmondta, hogy mellékhatások csak az első és második oltás után jelentkezhetnek, és a többszöri oltás „eléggé ártalmatlan”.

A BBC közlése szerint az indiai hatóságok vizsgálatot indítottak annak kiderítésére, hogy a férfi hogyan kaphatott ilyen sok oltást. Egyelőre annyit derítettek ki, hogy legalább nyolc oltást biztosan megkapott, és volt, hogy fél órán belül adtak be neki kettőt. A BBC-nek nyilatkozó szakértők szerint feltehetően a beadott oltásokat regisztráló kormányzati portál hibája miatt volt ez lehetséges, de vizsgálják az oltási pontokon dolgozó emberek felelősségét is.

Mandal nem önként hagyta abba az oltásgyűjtést: az előző héten lebukott, amikor a 12. oltását akarta beadatni magának.

Nyitókép: Koronavírus elleni vakcinával oltanak be egy férfit egy bhopali kórházban 2021. március 1-jén. MTI/EPA/Szandzsív Gupta

 

#Külföld#india#oltás#nyugdíjas#koronavírus#járvány#covid

Címlapról ajánljuk