Külföld

Hóvihar miatt állt meg az élet Washingtonban

rtl.hurtl.hu

2022. január 3. 17:48

Zárva maradtak a szövetségi kormányzati irodák, iskolaszünetet is elrendeltek.

Iskolákat és kormányhivatalokat is bezártak a hóvihar miatt az Egyesült Államok keleti partvidékének középső részén – számolt be az MTI.

A washingtoni Ronald Reagan, Thurgood Marshall és Dulles nemzetközi repülőtereken a járatok több mint felét törölték vagy elhalasztották. New York három nagy repülőterén sem volt sokkal jobb a helyzet: ott a járatok negyedét törölték, vagy késtek.

Az időjárás miatt nem szállhatott fel Joe Biden elnök helikoptere sem, így autóval ment a Fehér Házba a marylandi Andrews légitámaszpontról, ahová Delaware-ben töltött hétvégéje után érkezett. Lemondták a Fehér Ház hétfői sajtótájékoztatóját is.

Washington DC-ben hétfőn zárva maradtak a szövetségi kormányzati irodák, a sűrű hóesés miatt iskolaszünetet is elrendeltek a fővárosban, valamint Maryland és Virginia egy részén. A keleti parton több mint félmillió háztartásban szünetelt az áramszolgáltatás, a csúszós utakon számos baleset is történt.

Az előrejelzések szerint 25 centiméteres hótakaró, illetve több mint 50 km/órás széllökések várhatók a fővárosi régióban, Virginia állam északi részén és Maryland középső vidékein. Hóvihar-riasztást adtak ki Alabama északi és Tennessee déli részére, valamint Georgia, Kentucky, Észak-Karolina és Nyugat-Virginia államokra is. Az északnyugati Washington államban és Oregonban szintén szakad a hó, országutakat is le kellett zárni. Havazott a déli Floridában is.

Nyitókép: turisták a Capitoliumnál január 3-án – Fotó: MTI/AP/J. Scott Applewhite

#Külföld#Időjárás#amerikai egyesült államok#havazás#hóvihar#washington

Címlapról ajánljuk