Külföld

Ritkán látott hóviharokat hozott a karácsony Amerika nyugati partvidékére

rtl.hurtl.hu

2021. december 27. 7:26

Utakat zártak le, tízezrek maradtak áram nélkül Kaliforniában és Washington államban.

Utakat zártak le az Egyesült Államok nyugati részére karácsonykor lesújtó viharok miatt, amelyek hóba burkolták az észak-kaliforniai és nevadai hegyeket is – számol be az AP hírügynökség. Sierra Nevada térségében még napokig nehéz lehet közlekedni az előrejelzések szerint.

A CBS News szerint vasárnap több mint húszezren maradtak áram nélkül Washington államban, több mint 14 ezren Kaliforniában és több mint tízezren Oregonban.

Reno közelében a rossz látási viszonyok miatt húsz autó ütközött össze, hárman megsérültek. A 80-as számú autópályát egy több mint 100 kilométeres szakaszon hosszabb időre lezárták a kaliforniai Colfaxtól a nevadai államhatárig. A kaliforniai közlekedési hatóság csúszós utakra figyelmeztette az autósokat.

A szövetségi meteorológiai szolgálat renói irodája arra figyelmeztette az embereket vasárnap, hogy ha tehetik, maradjanak otthon. Várhatóan keddig nem javulnak az időjárási körülmények, erős szélre, rossz látási viszonyokra kell készülni. Washington és Oregon államból is jelentettek jelentősebb mennyiségű havazást.

A San Francisco-öböltől délre lezárták az 1-es számú autópálya több mint 40 kilométeres szakaszát, mert a heves esőzések földcsuszamlásokat okoztak. Dél-Kaliforniában az erős széllel párosuló esőzések utcákat árasztottak el, villanyvezetékekben okoztak kárt, fákat döntöttek ki, autókat és épületeket rongáltak meg. Sérültekről nem érkezett hír.

Részben le kellett zárni a Los Angeles-i Nemzetközi Repülőteret, ahol az 5-ös terminál áramellátásában okoztak zavart a viharok. Az utasokat más terminálokra irányították, de késések, járattörlések előfordulhattak.

Nyitókép: YouTube / NBC

 

#Külföld#havazás#amerikai egyesült államok#hóvihar#Időjárás#vihar

Címlapról ajánljuk