Külföld

Szilveszterre az omikron lesz domináns Belgiumban

rtl.hurtl.hu

2021. december 26. 7:35

Az elmúlt két hétben a koronavírus omikron variánsa terjedt a legjobban Belgiumban, karácsonyra már az új fertőzések felét ez okozta.

Belgiumban a koronavírus omikron variánsa válik dominánssá, év végéig az új fertőzések több mint 90 százalékáért lehet felelős ez a változat – közölte a belga televízió VTM nevű kereskedelmi csatornája a leuveni és a hasselti egyetemek járványügyi szakértőire hivatkozva szombat este az MTI beszámolója szerint.

A virológusok közölték, hogy a december 25-i adatok szerint ugyanannyi új eset jutott az omikron variánsra, mint az ősszel domináns delta mutációra. Az utóbbi két hétben az új variáns futótűzként terjedt Belgiumban.

A szakemberek előrejelzései alapján egy héten belül az új fertőzéseknek akár több mint 90 százalékát is az omikron okozhatja majd.

A belga egészségügyi hatóságok legfrissebb adatai szerint ezen a héten naponta átlagosan 7011 új fertőzöttet vettek nyilvántartásba.

A járvány kezdete óta 2 038 111-en fertőződtek meg a koronavírussal, és 28 149-en haltak bele a szövődményekbe a 11,5 millió lakosú Belgiumban.

Nyitókép: Fülöp belga király egészségügyi dolgozókkal beszélget az UZ Jette Egyetemi Kórház intenzív osztályán tett látogatásakor 2021. december 22-én, a koronavírus-járvány újabb hullámának idején. Fotó: MTI/EPA/Getty Images/Pool/Olivier Matthys

#Külföld#omikron#covid#koronavírus#belgium

Címlapról ajánljuk