Külföld

„Vért láttam mindenütt” – videón a szörnyű bostoni metrós mozgólépcsős baleset

rtl.hurtl.hu

2021. december 22. 10:59

Kilencen sérültek meg, amikor a felfelé haladó mozgólépcső megállt, majd óriási sebességgel elindult lefelé.

A bostoni tömegközlekedési társaság (MBTA) kedden nyilvánosságra hozta az amerikai város egyik metróállomásán történt mozgólépcsős balesetről készült videókat, amiket az állomás térfigyelőkamerái készítettek. A felvételen látni, ahogy a zsúfolt, fociszurkolókkal teli mozgólépcső előbb megáll, majd nagy sebességgel elindul visszafelé, az eleső emberek pedig egymás hegyén hátán fekszenek a lépcső alján.

A baleset még szeptember 27-én történt, és a helyi sajtóban akkor megjelent beszámolók szerint olyan szörnyű volt a látvány, hogy volt, aki azt hitte, lövöldözés történt, mert annyi véres embert lehetett látni. Egy szemtanú az NBC Bostonnak akkor elmondta:

Volt ott egy fiú, akinek a pólója csupa vér volt, és egy idős nő, akiből spriccelt a vér, az egész arcát beterítette. Őrült jelenet volt.

Egy másik férfi, aki a mozgólépcső aljánál állt az eset idején, a Boston Globe című lapnak azt mondta, eleinte nem gondolta, hogy lesznek sérültek, amíg közelebb nem ment, és látta, hogy „mindent vér borít”, és többen levették a pólójukat, mert „mindenhol vér volt”.

Az öthónapos terhes Claire Maia elmondta, pont akkor ért fel a mozgólépcső tetejére, amikor az elindult visszafele. Még látta barátai rémült arcát, ahogy zuhanni kezdenek lefelé. Végül Maia volt az, aki megnyomta a vészleállító gombot. Ő szintén arról számolt be, hogy minden csupa vér volt.

A baleset után kilenc embert kellett kórházba szállítani. 

Az érintett mozgólépcső több hónappal a baleset után még mindig üzemen kívül van, az MBTA szóvivője pedig azt mondta, hogy még mindig vizsgálják, hogy mi okozta a meghibásodást – írta az NBC Boston.

 

#Külföld#Baleset-bűnügy#mozgólépcső#metró#baleset#meghibásodás

Címlapról ajánljuk