Külföld

Tűz volt egy pszichiátriai klinikán Japánban, huszonnégyen meghaltak

rtl.hurtl.hu

2021. december 18. 8:20

Az intézet egyik páciensét gyanúsítják gyújtogatással.

Huszonnégyen meghaltak abban a tűzben, ami egy oszakai pszichiátriai klinikán ütött ki pénteken. A japán rendőrség házkutatást tartott szombaton az intézet egyik páciensénél – számolt be az AP hírügynökség. A férfit gyújtogatással gyanúsítják: mintegy fél órával a klinikán történt tűzeset előtt volt egy kisebb tűz a saját otthonában is, ahol megtalálták a betegkártyáját.

A japán sajtóban idézett szemtanúk szerint egy férfi papírszatyrot vitt be az Oszaka belvárosában lévő klinikára, amit letett a földre a recepciós pultnál lévő fűtőtest mellé, és felrúgta. Valamilyen folyadék ömlött ki, ami meggyulladt, és az egész szint lángokba és füstbe borult.

Fotó: Reuters / Kyodo

A tüzet egy óra alatt eloltották. A hatóságok vizsgálják, hogy miért árasztotta el olyan gyorsan a füst az épület szintjét, és miért rekedtek benn az áldozatok. A tűzvédelmi előírásokat korábban nem sértették meg a klinikán.

Az oszakaiakat megrázta az eset, virágokat vittek az épület elé. Egy közelben lakó nyugdíjas arról beszélt, hogy azt gondolta, csak kisebb tűz volt az épületben, megdöbbent, amikor hallotta, hogy gyújtogatás történt és halálos áldozatok vannak.

Több mint hetven tűzoltó- és mentőautó érkezett a helyszínre pénteken reggel. A tűzoltók 27 embert találtak benn, közülük hármat újra tudtak éleszteni. Az AP értesülése szerint köztük lehet az a férfi is, akinél házkutatás volt.

Nyitókép: Reuters / Kyodo

#Külföld#japán#tűz#gyújtogatás#Baleset-bűnügy

Címlapról ajánljuk