Külföld

Öt gyerek halt meg egy ausztrál ugrálóvárban, amelyet a levegőbe emelt az erős szél

rtl.hurtl.hu

2021. december 16. 5:25

A várat a gyerekkel együtt vitte el a szél, tíz méterről zuhantak le. A szünet előtti utolsó napon történt a tragikus baleset.

Öt gyerek, fiúk és lányok is meghaltak, négy további gyerek pedig súlyosan megsérült, miután kiestek egy levegőbe repült ugrálóvárból Ausztráliában – közölte a BBC. A csütörtöki baleset a tasmániai Devonport városának egyik általános iskolájában történt. A rendőrség szerint a gyerekek körülbelül 10 méteres magasságból zuhantak le.

A hatóságok szerint 10-12 éves gyerekek az áldozatok. A mentők gyorsan a helyszínre érkeztek, a sérült gyerekeket pedig helikopterrel szállították kórházba.

A tragédia hírére Scott Morrison ausztrál miniszterelnök is nyilatkozott, a politikus „hihetetlenül szívszorítónak” nevezte a balesetet. „Az évnek ebben az időszakában egyszerűen megszakad az ember szíve” – tette hozzá a kormányfő, aki arra célzott, hogy a baleset az ausztrál tanév utolsó napján történt, amelyet a kisiskolások játékkal tölthettek el.

A BBC cikke emlékeztetett, hogy az utóbbi években történtek már hasonló balesetek a világban. 2019-ben Kínában szintén egy ugrálóváras balesetben két gyermek meghalt, és 20 másik megsérült. 2018-ban pedig az Egyesült Királyságban egy kislány meghalt, miután kiesett egy ugrálóvárból, amely a szemtanúk szerint szétrobbant egy norfolki strandon.

Nyitókép: Pixabay

#Külföld#baleset#ugrálóvár#gyerek#halál#ausztrália#Baleset-bűnügy

Címlapról ajánljuk