Külföld

A beoltott EU-s polgároktól is tesztet kérnek Olaszországban

rtl.hurtl.hu

2021. december 15. 5:13

Csütörtökön lép életbe a szabályozás.

Csütörtöktől az Európai Unió tagállamaiból érkező, beoltott utazók is csak negatív koronavírus-teszttel léphetnek be Olaszországba – idézi az Euronews Roberto Speranza olasz egészségügyi minisztert.

Akik már legalább egy adag vakcinát megkaptak, azoknak az érkezés előtt 48 órán belül készült negatív PCR-tesztet, vagy a belépés előtt 24 órán belül végzett negatív antigén gyorstesztet kell bemutatnia a tájékoztatás szerint. Akit még nem oltottak be, annak a negatív teszteredményen túl ötnapos karantén-kötelezettséget is előírnak a belépést követően. Ezek a szabályok eddig csak az EU-n kívül érkezőkre voltak érvényesek.

A Reuters tudósítása szerint az olasz egészségügyi minisztérium döntése január 31-ig érvényes. Az Európai Bizottság bírálta az intézkedést, mert az EU-n belüli utazásra vonatkozó szabályok egységességét szorgalmazzák. A bizottság alelnöke, Vera Jourová szerint az ilyen egyéni döntések rombolják az emberek bizalmát abban, hogy Európában mindenütt egyenlő feltételekre számíthatnak.

A brit hírügynökség kitér arra is, hogy Olaszországban folyamatosan növekszik regisztrált fertőzöttek száma, kedden 20 667 új esetet jelentettek, és 120-an veszítették életüket.

Nyitókép: Védettségi igazolást ellenőriznek egy nápolyi pályaudvaron – Fotó: Reuters / Ciro de Luca

#Külföld#koronavírus#olaszország#teszt#védettségi igazolvány

Címlapról ajánljuk