Külföld

Politikai merényletre készültek német oltásellenesek

rtl.hurtl.hu

2021. december 15. 14:00

Több helyen is razziákat tartottak Szászországban ma hajnalban, mivel a kormányfőt a járványügyi intézkedések miatt meg akarták ölni. 

Házkutatást tartott több helyen a német rendőrség az ország keleti részén található Szászország két városában, miután kiderült, hogy egy oltásellenes csoport tagjai merényletet terveztek a szász kormányfő ellen. Michael Kretschmer azzal vívta ki a haragjukat, hogy szigorú járványügyi intézkedések bevezetését támogatta.

A Telegramm üzenetküldő alkalmazáson szervezkedő drezdai csoport létezéséről a ZDF német közszolgálatai adó oknyomozó riportjából értesültek a hatóságok. A több mint száz fős szervezet tagjai személyesen is találkozgattak egymással, és a járványügyi korlátozásokat támogató politikusok elleni támadásokról beszélgettek.

A ZDF beszámolója szerint legalább egy beszélgetésben az egyik résztvevőtől elhangzott, hogy fel van fegyverkezve, és készen áll. A rendőrség közlése szerint Drezdában öt helyre csaptak le, valamint még egy címre Heidenau városában. A razziákat az LKA kommandósainak segítségével hajtották végre, mert fegyveres ellenállástól tartottak.

Az elmúlt hetekben több tüntetést is volt Szászországban a járványügyi korlátozó intézkedések, köztük a kötelező oltás bevezetésének ötlete ellen. Az elmúlt hónapban fáklyás tömeg jelent meg a szász belügyminiszter házánál, amit széles körben a politikus elleni nyílt fenyegetésként értékeltek.

A német tartományok közül Szászországban az egyik legalacsonyabb a beoltott emberek aránya, és egyben az egyik tartomány, ahol a legjobban terjed a vírus. 

Nyitókép: Német rendőrök razziáznak Szászországban. – Fotó: Matthias Rietschel / Reuters

#Külföld#koronavírus#oltásellenesek#németország#merénylet#rendőrség

Címlapról ajánljuk