Keresem a családom

A megbocsátás művészete – Székely Dániel története!

rtl.hurtl.hu

2017. február 22. 14:04

Dani 28 éves fiatalember, aki korához képest igen érett és céltudatos. A mosolygós fiatalemberről senki se mondaná meg, hogy egy sötét családi titkot őriz…

Dömötör Sándor kéthetes korában látta először és utoljára fiát, Danit. A kisbaba akkor épp aludt, ártatlan volt, gyönyörű – de Sándor akkor már nem volt együtt gyermeke édesanyjával. Azt is csupán a születés után két héttel tudta meg – egy ismerőstől –, hogy megszületett a gyermeke.

A férfivel ezek után szörnyű dolog történt: közlekedési balesetet okozott és börtönbe került. Felesége kérésére lemondott fiáról. A kis Dani anyai nagyanyja után a Székely családnevet kapta, és ezzel apja számára – akivel ezt nem közölték - megtalálhatatlanná vált.

Az élet kárpótolni próbálta a kisfiút, egy olyan pótapát kapott „ajándékul”, aki apja helyett apja volt, akire mindenben számíthatott. Ám mára a férfi már nem lehet Dani támasza, ugyanis meghalt.

 

 

Talán ez is az oka annak, hogy a megkomolyodott fiú felkereste a „Keresem a családom!” stábját. A szívében lévő űrt már nem töltheti be senki, ugyanis Dani édesanyjával sem ápol jó viszonyt. Amikor Lilu faggatóra fogta a fiatalembert, akkor kiderült: már tizenöt éve érlelődik Daniban a találkozás vágya, és most már biztos benne, szeretné látni édesapját és kideríteni a teljes igazságot.

Stábunk Sándor másik gyermekéhez, Dömötör Szandrához jutott el először a nyomozás során. A fiatal lány segítőkészsége mindenkit meglepett, és érezhető volt, szívből örülne bátyjának, akiről már sokat hallott. Végül rajta keresztül értük el Sándort, akit nagyon megérintett az a hír, hogy fia keresi őt. A megtört édesapa remegő kézzel vette át annak a fiúnak a fotóját, akiről egykor lemondott.

A család elhallgatott titkáról, amiről Dani édesanyja sem mesélt soha, Sándor nehezen ugyan, de végre mesélni kezdett. Egy közlekedési baleset miatt éveket töltött börtönben, a lemondó nyilatkozatot bilincsben írta alá a bíróság folyosóján. Úgy gondolta, azzal tesz a legjobbat a fiának, ha lemond róla, így talán Dani jobb életet kaphat. A férfi is úgy érzi, most valóban eljött a pillanat és a lehetőség, hogy a fia szemébe nézhessen, és őszintén elmesélhesse a saját történetét, hogy végre vezekelhessen tetteiért.

Dani falakat emelt maga köré az elmúlt években, félve a csalódástól. Mégis most szinte remegett, amikor Lilu útjára bocsátotta a találkozás helyszínén. Sándor pedig zokogva borult fia nyakába, szinte képtelen volt kordában tartani feltörő érzelmeit, vagyis azt, hogy talán végre megbocsátás nyer, és végre vége lesz az őt évek óta kínzó bűntudatnak.

Dani és most megismert testvérei pár percnyi bizonytalankodás után olyan önfeledt beszélgetésbe kezdtek, mintha együtt nőttek volna fel. És a család azóta már többször találkozott. Minden jót kívánunk nekik!

#Keresem a családom#apa#fia#találkozás#lilu#sorozat#rtl#RTL Klub

Címlapról ajánljuk