Keresem a családom

A papíron létező apa – Pintér Patrícia története

rtl.hurtl.hu

2017. február 16. 10:59

A 21 éves lány sosem találkozott édesapjával, ennek ellenére megpróbálta lerajzolni az ismeretlen férfi arcát, abból kiindulva, hogy ha a saját arcvonásaiból elveszi az édesanyjától örökölt dolgokat, akkor hátha visszaköszön a lapról az apja képe, akit sosem látott…

A kis Patrícia szerelemgyerekként látta meg a napvilágot egy Fejér megyei falucskában. Édesanyja, Renáta akkor 16 éves volt, egy kamaszlány, aki fülig szerelmes lett az ukrajnai vagány srácba, aki csak egy fél évet töltött hazánkban. És amikor Ruszlan Popovnak vissza kellett mennie a hazájába, akkor a kapcsolatuk édes gyümölcséről még egyikőjük sem sejtett semmit…

A fiatal lányt, Patírciát végül édesanyja és anyai nagyapja nevelte fel – akivel nagyon szoros kapcsolata van. Az sosem fért a nagyapa fejébe, hogy miért nem kereste a lányát Ruszlan. Renáta, az egykor megesett és magára hagyott lány is ezzel az érzéssel küzdött, még leveleket is írt volt szerelmének – ám sosem jött válasz. Kivéve egyet, mikor Ruszlan apasági nyilatkozatban elismerte, hogy tőle van a gyermek.

Így kezdtük tehát a kutatásnak, ám a magunk erejével nem jutottunk előre. Egy nemzetközi családkutatónak azonban sikerült megtalálnia Ruszlan Popovot, akivel fel is tudtuk venni a kapcsolatot. Így derült ki, hogy Patrícia édesapja mostanság Lengyelországban dolgozik.

 

 

Amikor Lilu és a stáb megérkezett a kis lengyel településre, akkor első látásra szembetűnő volt, hogy a férfi nagyon hasonlít lánya rajzára!

Kiderült, hogy hiába tudott Ruszlan lánya létezéséről, akkor, fiatalon valamiért úgy döntött, nem foglalkozik a múltjának ezzel a „darabjával”. Ráadásul megnősült és a feleség rendre széttépte a Magyarországról érkező leveleket, Ruszlán tehát sosem látott fotót a lányáról és nem tudott semmit arról, hogyan cseperedik Patrícia.

Ahogy Lilu faggatta a férfit, lassan kirajzolódott a történet és az, hogy Ruszlán érző szívű ember. 

A gyönyörű fiatal nő nemcsak stílusát tekintve vagány, lélekben is az! Bátor és merész, hiszen az apjával való találkozás magában hordozhatja a csalódást is, ami fájdalmas sebeket is üthet a kamaszkorból épp csak kinőtt lány szívén. Ennek ellenére vállalta, hogy szembenézzen édesapjával, akit annyiszor elképzelt már.

Patrícia egyenesen Lengyelországig repült, hogy odaadhassa a szívből jövő rajzokat annak az embernek, akitől végre megtudhatja, amire gyermekkora óta kíváncsi volt. Patrícia jól sejtette: nehéz lesz elfogadni édesapjának indokait a távolmaradásra, bár édesapja határtalan becsületessége és az, hogy vállalta a hibáját, illetve azt is, hogy a lánya minden dühét rázúdíthassa, nyilvánvalóvá tették, hogy az apja érzelmei komolyak és mélyek, és őszintén akarja, hogy a lánya megbocsásson neki.

Ruszlan elmondta, hogy van két fia is, akik örömmel fogadták Patrícia hírét, és már szervezik is, hogy az egész család találkozni tudjon.

#Keresem a családom#lilu#sorozat#rtl#RTL Klub

Címlapról ajánljuk