Időjárás

Hétvégén tartották volna a világ legszebb téli autóshowját, de akkora hó esett, hogy törölni kellett az egész rendezvényt

rtl.hurtl.hu

2024. február 23. 18:46

St. Moritz befagyott taván ezen a hétvégén rendezték volna az ICE veterán versenyautók szépség- és gyorsasági versenyét, de a svájci Alpokban akkora havazás kezdődött, hogy elzárta a városkát a külvilágtól.

Törölték a rendezők a 2024-es International Concours of Elegance (I.C.E.) veteránautós rendezvényt, amit péntektől vasárnapig tartottak volna a svájci St. Moritz befagyott taván.

A St. Moritz I.C.E.-t idén rendezték volna meg harmadjára. A különleges autós rendezvényen klasszikus versenyautók és egyedi, gyakran csak egyetlen példányban létező prototípusok, koncepcióautók mutatkoznak be, és ami a lényeg: versenyeznek is az Engadine-völgyben megbúvó St. Moritz tó jegén.


Tavaly és tavalyelőtt az 1800 méteres magasság ideálisnak bizonyult a téli autóshow megrendezéséhez, idén azonban az időjárás túl szigorú lett a rendezőkhöz. Mint azt közleményükben írták, csütörtökön intenzív havazás kezdődött a térségben, és rövid időn belül hatvan centi hó esett le.

Emiatt egyfelől nem tudták a tó jegét a versenyre felkészített állapotban tartani, sem a kiszolgáló épületeket, sátrakat felhúzni. A nagy mennyiségű hó miatt a völgy részben megközelíthetetlenné vált, és a kitartó havazás miatt nem biztonságos a város megközelítése.


A szervezők mindezen okokra hivatkozva lefújták az amúgy idén is látványosnak ígérkező rendezvényt, bízva abban, hogy jövőre nagyobb szerencsével járnak.

Nyitókép: I.C.E. St. Moritz

#Időjárás#svájc#alpok#havazás#autóverseny#törlés#st moritz ice#veterán autó

Címlapról ajánljuk