Időjárás

Vasárnap is megdőlt a melegrekord: volt, ahol csaknem 21 fokot mértek

rtl.hurtl.hu

2024. február 11. 17:56

A rekordok hete: számtalanszor megdőlt itthon a legmagasabb minimum-, maximum-hőmérsékleti rekord, továbbá napi szélrekordot is avathattunk. A hét első felében fővárosi rekordok születtek, országos rekordot nem avattunk, de kétszer is megdőlt a legmagasabb minimum-hőmérsékleti rekord. Ezek az új értékek, amiket itt láthatunk nem csupán néhány tized fokkal haladták meg a korábbiakat, hanem két-három fokkal mérhettünk magasabb értékeket a korábbi rekordoknál. Negyedikén, ötödikén, valamint hetedikén pedig legmagasabb maximum-hőmérsékleti rekordok születtek, ezek néhány tized fokkal szárnyalták túl a korábbi rekordokat. Nyolcadikán nem született új rekord, a következő napokban azonban már országos rekordokat is avathattunk. Ezek közül érdemes kiemelni a tegnapi kiskunmajsai legmagasabb minimum-hőmérsékleti rekordot, ugyanis ez az új rekord - a 12,8 tized fokos reggel mínusz öt fokkal haladta meg a korábbi értéket. Az utolsó sorban pedig már egy vadiúj, friss és ropogós, mai napra vonatkozó országos rekordot láthatunk. Előzetes adatok alapján megdőlt a ma reggeli legmagasabb minimum-hőmérsékleti rekord, illetve a délután folyamán 20,9 fokig emelkedett a hőmérséklet, amivel szintén túlszárnyaltuk 0,8 fokkal a korábbi maximum-hőmérsékleti rekordot. 

A hét első felében fővárosi rekordok születtek, országos rekordot nem avattunk, de kétszer is megdőlt a legmagasabb minimum-hőmérsékleti rekord. Ezek az új értékek, amiket itt láthatunk nem csupán néhány tized fokkal haladták meg a korábbiakat, hanem két-három fokkal mérhettünk magasabb értékeket a korábbi rekordoknál. 

Negyedikén, ötödikén, valamint hetedikén pedig legmagasabb maximum-hőmérsékleti rekordok születtek, ezek néhány tized fokkal szárnyalták túl a korábbi rekordokat. Nyolcadikán nem született új rekord, a következő napokban azonban már országos rekordokat is avathattunk. 

Ezek közül érdemes kiemelni a tegnapi kiskunmajsai legmagasabb minimum-hőmérsékleti rekordot, ugyanis ez az új rekord - a 12,8 tized fokos reggel mínusz öt fokkal haladta meg a korábbi értéket. Az utolsó sorban pedig már egy vadiúj, friss és ropogós, mai napra vonatkozó országos rekordot láthatunk. Előzetes adatok alapján megdőlt a ma reggeli legmagasabb minimum-hőmérsékleti rekord, illetve a délután folyamán 20,9 fokig emelkedett a hőmérséklet, amivel szintén túlszárnyaltuk 0,8 fokkal a korábbi maximum-hőmérsékleti rekordot. 

#Időjárás#rtl időjárás#rtl#meteorológia#Videó

Címlapról ajánljuk