Időjárás

Vasárnapi időjárás: négy megye kivételével zivatarok várhatók

rtl.hurtl.hu

2022. július 23. 17:26

Az egész országban elképesztően meleg lesz.

Hidegfront szakadozott felhőzete húzódhat hazánk felett, írja az Országos Meteorológiai Szolgálat a szombat éjszaka, illetve vasárnap hajnalban várható időjárásról. Szórványosan várható záporeső, zivatar. Az északnyugati, északi szél többfelé megélénkül, néhol megerősödik, zivatarok környezetében viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 15 és 22 fok között alakul, de a vízpartokon, a városokban, a magasabban fekvő helyeken enyhébb is lehet a hajnal.

A hidegfront felhőzete estig kelet felé elhagyja az országot. Mögötte általában több órára kisüt a nap, de napközben még gomolyfelhők képződnek. Kezdetben szórványosan, délután főleg a déli és a keleti megyékben valószínű zápor, zivatar, nagyobb számban nagyjából a Miskolc-Békéscsaba vonal tágabb környezetében. Az északi, északnyugati szelet több helyen erős, zivatar környezetében viharos lökések is kísérhetik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 30 és 36 fok között várható.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat négy megye kivételével az egész országra elsőfokú figyelmeztetést adott ki zivatarok lehetséges előfordulása miatt:

időjárás vasárnap figyelmeztetés
Kép: met.hu

A hőséget viszont nem nem ússza meg, az egész országra első- illetve másodfokú figyelmeztetés van érvényben vasárnapra:

időjárás vasárnap figyelmeztetés
Kép: met.hu


Nyitókép: Oláh Tibor / MTVA / MTI

#Időjárás#eső#hőség#zápor#kánikula

Címlapról ajánljuk