Időjárás

Estére felfrissül az idő, de napközben marad a forróság

rtl.hurtl.hu

2022. június 21. 6:22

Csütörtökökig általában 30 és 33 fok közötti hőmérséklet várható nappal.

Kedden az ország nagy részén általában kevés felhőre és sok napsütésre számíthatunk – derült ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.  

Napközben kicsi a csapadék valószínűsége, majd késő délutántól, estétől a délnyugati határvidéken növekszik a záporok, zivatarok esélye. Az északnyugati szelet a délnyugati tájak kivételével nagy területen kísérik erős, a hegyekben akár viharos széllökések. 

A legmagasabb nappali hőmérséklet 25 és 31 fok között valószínű. 

Késő estére 16 és 22 fok közé hűl le a levegő.

Szerdán nyugat felől megvastagszik a felhőzet, előbb a Dunántúlon, majd a Dél-Alföldön is több helyen előfordulhat eső, zápor, zivatar. Hosszabb-rövidebb napsütés főleg hazánk északkeleti felén, elsősorban a nap első felében várható, ott számottevő csapadék nem valószínű. 

Hajnalban általában 10, 19 fokot mérhetnek, de az északkeleti völgyekben hidegebb is lehet. A hőmérséklet csúcsértéke 27, 32 fok között alakul.

Csütörtökön délutántól mindenhol megszűnik a csapadék. Hajnalra általában 15 és 20 fok közé hűl le a levegő, de az északkeleti völgyekben hűvösebb is lehet. Délután 28, 33 fok közötti csúcsértéket mérhetnek.

Nyitókép: Rosta Tibor/MTI

#Időjárás#előrejelzés#nyár#kánikula

Címlapról ajánljuk