Híradó

Nem látták el a nőt, akit bőrrákkal diagnosztizáltak, a kórház szerint ő utasított vissza egy vizsgálatot

Zalavári NoémiZalavári Noémi

2024. augusztus 23. 18:44

Bőrrákot diagnosztizáltak nála, ezért orvosa tanácsára az Egészségvonalon keresztül azonnal sebészeti időpontot foglalt egy nő Budapesten. A főváros másik végébe, a Kútvölgyi rendelőintézetbe kapott időpontot. Ott azonban nem látták el, állítása szerint azért, mert lakcíme alapján nem oda tartozik. A kórház azt közölte az RTL Híradóval, hogy szerintük a nő visszautasította a felajánlott vizsgálatot.

 

((KONF: Bőrrákot diagnosztizáltak nála, ezért orvosa tanácsára az Egészségvonalon keresztül azonnal sebészeti időpontot foglalt egy nő Budapesten. A főváros másik végébe, a Kútvölgyi rendelőintézetbe kapott időpontot. Ott azonban nem látták el, állítása szerint azért, mert lakcíme alapján nem oda tartozik. A kórház azt közölte a híradóval, hogy ők minden beteget ellátnak, aki megjelenik a szakrendeléseiken.))

 

((ATMO ING-HIR240821-KUTVOLGYI_1(2) tc:00:13:42.12))

Ártatlannak tűnő piros folt, múlt héten azonban Nagy Éva azt a diagnózist kapta, hogy ez bőrrák. Korábban is volt már daganata: másfél év és 11 hasi műtét után gyógyult meg. Ezért komolyan vette, ami az orvos mondott és szerette volna, ha minél előbb eltávolítják az elváltozást.

((SZINK ING-HIR240821-KUTVOLGYI_1(2) tc:00:01:47.11 NAGY ÉVA))

Felhívtam az egészségvonalat és kértem egy időpontot, amilyen gyorsan csak lehet egy sebészhez. Azt mondták, hogy Budapesten bárhol ellátnak, nincs már ilyen, hogy terület szerinti felosztás. Mehetek a Kútvölgyi út 4. szám alá.

((vk: ING-HIR240821-KUTVOLGYI_1(2) tc:00:16:24.19))

Pestről, a 17. kerületből ebbe az épületbe kellett jönnie Budára, a 12. kerületbe. A nő szerint fullasztó volt a hőség miközben várakoztak.

((SZINK ING-HIR240821-KUTVOLGYI_1(2) tc:00:05:07.22))

Kijött az asszisztens, és odaadtam a papíromat amin rajta van, hogy rosszindulatú bőrdaganat. Bevitte majd egy kis idő múlva kijött és akkor azt mondta nekem, hogy ők nem tudnak engem ellátni.

Azt állítja, a nővér azt is hozzátette, hogy hozzájuk csak 3 budai kerület tartozik, ezért menjen a Bajcsy kórházba, mert oda tartozik. Nagy Évát azóta sem látta orvos, új időpontra vár. De nem csak ezért mérges.

((ATMO))

A kerekesszékes anyukájával érkezett a sebészetre, aki Alzheimer és Parkinson-kóros. Folyamatos felügyeletre szorul, nem hagyhatta otthon egyedül.

((ATMO ING-HIR240821-KUTVOLGYI_1(2)  tc:00:10:38.22))

Fogom és akkor így megemelem.

Pedig korábbi műtétei miatt egyáltalán nem emelhetne. A Kútvölgyi rendelőintézetben azonban mégis ezt kellett csinálnia, mert azt mondja, sok helyen nem akadálymentesített az épület. Ahol mégis, ott meg nem működött a mozgássérült lift.

((FOTO))

Egy fotót is készített erről. A meredek lépcsősor és a nem üzemel felirat előtt az anyukája ül a kerekesszékben.

((SZINK ING-HIR240821-KUTVOLGYI_1(2) tc:00:02:50.21))

Ez egy nagyobb kihívás volt a számomra mert körülbelül 12 lépcsőfokon keresztül kellett a mozgásában súlyosan korlátozott édesanyámat felcipelnem és ezek után a kerekesszéket is.

((ATMO ING-HIR240823-KUTVOLGYI_TELEFONOS tc:00:01:04.12))

A mozgássérült lift még ma sem üzemelt. Ezt rejtett kamerával rögzítettük.

((SZINK ING-HIR240823-KUTVOLGYI_TELEFONOS tc:00:01:32.00 TAKARJUK))

- Azt szeretném kérdezni, hogy akadálymentesített bejáratuk nincsen valahol? Vagy mikor lesz jó a lift mert a papát hoznánk és...

- Ááááá, pár éve rossz és még egy pár évig rossz is lesz...

Bár Nagy Évát a problémája ismertetése után az Egészségvonalon keresztül küldték a Kútvölgyi Rendelőintézetbe, a kórház azt közölte a híradóval, hogy ilyen beavatkozásokat csak

((GRAFIKA))

"előjegyzés alapján tudnak elvégezni." Ráadásul szakorvosi konzultáció után. Állításuk szerint a nő ezt nem akarta igénybe venni.

((GRAFIKA)) Azt is írták, hogy - idézem -

"A beteg ellátásának kórház oldali elutasítása fel sem merült."

Hogy a mozgássérült lift mióta nem működik és mikorra szerelhetik meg, arra a Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóságtól nem kaptunk választ.

 

#Híradó#Videó#Belföld#egészségügy#budapest#ellátás#bőrrák

Címlapról ajánljuk