Híradó

Az a fontos, hogy nem a hullaházban fekszem – a kórházból nyilatkozott az Árpád hídi balesetet túlélő taxis

Bányai ViktorBányai Viktor

2024. július 9. 18:49

Tisztán emlékszik rá, ahogy rájuk zuhan a másik autó – erről beszélt a Híradónak az Árpád hídi balesetben megsérült taxis, akinek még most is fájdalmat okoz minden mozdulat és levegővétel. Nagy Tamás agyrázkódást és szegycsonttörést szenvedett, amikor a forgalommal szemben száguldó ámokfutó miatt az ő kocsija is összetört múlt szerdán. Közben kollégái és ismeretlenek neki is gyűjtést indítottak. A taxis azt tervezi: a történtek ellenére visszatér a pályára.

Nekem az maradt meg, amikor ránk zuhan az a másik autó, és belénk robban, és érzem, hogy kicsi a hely, alig férek el

– idézte fel a múlt szerdai tragikus balesetet Nagy Tamás, a sofőr, aki az Árpád hídi ámokfutóval frontálisan ütköző Suzuki Ignis mögött érkező taxit vezette. A taxis a Blikknek szólalt meg először. Nagy Tamás kedden a Honvédkórházból nyilatkozott Híradónknak, miután kiengedték az intenzív osztályról - hajszálon múlt, hogy nem halt meg ő is az ütközésben. 

Mindenhol véraláfutás, ilyen vágás, olyan karcolás, tényleg kék-zöld-lila vagyok. Van ez a szegycsonttörésem, az a legfájdalmasabb, de van belül egy rekeszsérv, ami a belső szerveknél nyomja a tüdőt egy picit, emiatt folyamatosan oxigénmaszkban voltam, tegnap hagytuk el végre

– sorolta sérüléseit a taxis. Mint elmondta, a baleset után hallotta az érkező mentőt és a mentőstisztet, ahogy közvetlenül mellette mondta, hogy három halottat, négy sérültet találtak. Ekkor tudatosodott benne, hogy több helyen is megsérült, és többre nem is emlékszik. Mint mondta: „Elkezdett csöpögni valahonnan a vér belőlem, és én ott elájultam, utána a kórházban tértem magamhoz.”

Nagy Tamást hétfőn az a kollégája is meglátogatta, akitől a tragédiát okozó sofőr ellopta a taxiját. Munkatársai mindkettejüknek gyűjtést indítottak, illetve ismeretlenek is segítenek neki – a sérült sofőrnek már 700 ezer forint gyűlt össze, amiért a családapa nagyon hálás.

Nyilván hosszabb idő lesz ezt feldolgozni, meg felépülni, de az a fontos, hogy itt ülök most, és nem a hullaházban fekszem

– nyilatkozta a taxis, akit napokon belül hazaengedhetnek a kórházból, felépülése azonban még hónapokig is eltarthat. Úgy tudjuk, utasai közül ketten szintén még kórházban fekszenek. 

#Híradó#Videó#baleset#Baleset-bűnügy#árpád híd#halálos baleset#sérült#taxisofőr#állapot#nyilatkozat#interjú#ma

Címlapról ajánljuk