Híradó

Újabb sokkoló videó került elő az Árpád hídi tragédiáról, másodpercekkel az ütközés után készülhetett

Ződi PéterZődi Péter

2024. július 7. 17:49

Nem igaz, hogy senki sem próbált segíteni az Árpád hídi tragédia túlélőinek – ezt állítja egy szemtanú, aki maga is megállt, és nyugtatni próbálta a sérülteket. Azt mondja, egyértelműen látszott, hogy a Suzukiban senki sem élhette túl az ütközést. Az Árpád hídon hárman vesztették életüket szerda este, miután egy 43 éves férfi forgalommal szemben száguldott egy lopott taxival és balesetet okozott. Az RTL Híradó által megkérdezett igazságügyi szakértő szerint körülbelül 110 kilométer per órás sebességgel mehetett az ámokfutó kocsitolvaj, a Suzuki sofőrjének esélye sem volt elkerülni az ütközést. 

A motorháztető alól füst száll fel. Egy újabb felvétel került elő a szerda este történt Árpád hídi baleset helyszínéről. Néhány másodperccel az ütközés után készült. Egy másik videó pedig nem sokkal a tragédia előtt készült, és azt látni rajta, hogy a balesetet okozó taxi száguld a forgalommal szemben. Mindkét felvételt megnézheti a fenti videóra kattintva.

Újabb sokkoló videó került elő az Árpád hídi tragédiáról, másodpercekkel az ütközés után készülhetett
Részlet a nem sokkal a baleset után készült videófelvételből – Forrás: RTL Híradó

A lopott taxira figyelt fel a tragédia egyik szemtanúja is, aki az RTL Híradónak nyilatkozott. A belső sávban haladt Budáról Pest felé, amikor többször is dudálást hallott. Nem értette, kik és miért dudálnak. Ezután vette észre a túloldalon száguldó taxit, szemben a forgalommal.

Azt láttam, hogy megy és nagyon nagy sebességgel. Még arra gondoltam, hogy hú milyen ügyesek ott szemben, hogy mindenki félre megy, észrevették, elengedik. Jaj, de jó, nem lesz ebből probléma, de hát sajnos pár másodperc múlva láttam a csattanást én is

– mondta Pint József a Híradónak.

„Kérdezte tőlem, hogy vérzik-e a feje, hát nem volt szép látvány”

Az ütközésben hárman haltak meg. A lopott taxival száguldó sofőr és egy szemből szabályosan érkező Suzukiban egy fiatal pár. A szemtanú megállt, és átment a másik oldalra. Azt mondta, a Suzuki annyira összetört, hogy látszott, nincs segítség.

Hát a Suzukiból lehetett látni, hogy biztos nem élnek. Ezt én is láttam. A Toyotában nem láttam pontosan, mert légzsákok nyíltak, nem lehetett belátni, de én azt gondolom abban a két autóban lehetett azért tudni, hogy sok siker nincsen

– tette hozzá.

Ezért a balesetben érintett másik taxi utasainak próbált segíteni. A kocsit vezető férfi beszorult, egy másik viszont ki tudott szállni.

Ketten álltak ott, őket félrevezetgettem. Próbáltam őket nyugtatgatni, hogy üljenek le. Elég zilált állapotban voltak. Kérdezte tőlem, hogy vérzik-e a feje, hát nem volt szép látvány mondtam, hogy igen, pici sérülés van rajta nyugodj meg, semmi baj, ülj le. A társa az sokkosabb állapotban volt

– mondta a szemtanú, aki azért kereste meg az RTL Híradót, mert szerinte nem igaz, amit sok helyen írtak, hogy senki sem próbált segíteni a baleset sérültjeinek, és az érkező autósok csak bámészkodtak. Nem csak ő, mások is az összetört autókhoz mentek.

Újabb sokkoló videó került elő az Árpád hídi tragédiáról, másodpercekkel az ütközés után készülhetett
Az Árpád hídi baleset helyszíne – Forrás: RTL Híradó

A baleset helyszínén készült felvételeket és az ütközés előtti videót a Híradó stábja megmutatta egy igazságügyi gépjárműszakértőnek is. Boncsér Sándor azt mondta: az autók sérüléseiből és a videófelvétel alapján lehet következtetni az ellopott taxi és a Suzuki sebességére.

Az általam végzett modellezés alapján az látszik, hogy nagyjából egy olyan 110 kilométer per óra nagyságrendű lehetett a taxi sebessége, és olyan 50 kilométer per óra nagyságrendű a Suzuki sebessége

– mondta Boncsér. Hozzátette: Szerinte a Suzuki vezetőjének nem sok esélye volt elkerülni az ütközést.

Az Árpád hídon történt tragédiával részletesen is foglalkoztunk. Az ezzel kapcsolatos riportokat és cikkeket erre a linkre kattintva érhetik el.

#Híradó#Videó#Baleset-bűnügy#baleset#árpád híd#top hírek#ma

Címlapról ajánljuk