Híradó

Nem mindig van étel az asztalon – csaló verte át az ikerlányait egyedül nevelő apát

Bányai ViktorBányai Viktor

2024. június 23. 18:42

Nem mindig jut étel az asztalukra – ezt mondta Híradónknak a 8 éves ikerlányait egyedül nevelő fóti apa, miután fél éve leégett a család háza. Azóta egy konténerházban laknak, de azt mondja: onnan hamarosan menniük kell. Alig havi 200 ezerből élnek, de ebből van, hogy ennivalóra sem futja. Ismerőseik ezért adománygyűjtést indítottak. A családot azonban közben átverte egy csaló: ellopta a nevükben gyűjtött pénzt.

Tifanit és Mirellát egyedül neveli az édesapjuk, miután 7 hónapos korukban elhagyta őket az anyjuk. Most ebben a fóti konténerházban laknak, miután tavaly novemberben leégett a házuk. Aznap a gyerekek vették észre, hogy baj van, mesélte az Kóti Gábor Híradónknak.

Az önkormányzat már másnap elhelyezte őket ebben a konténerházban. A helyiektől kaptak néhány bútort és háztartási eszközöket, de csak kölcsönbe – itt valójában semmi nem az övék.

Se egy hűtőnk, se egy ágyunk, se egy szekrényünk

– mondta az édesapa.

A tűz után ráadásul egy csaló is átverte őket. Adománygyűjtést indított a családnak a Facebookon, de ők erről semmit nem tudtak. Az apa most a helyi önkormányzatnál dolgozik sofőrként és kertészként. Alig havi 200 ezret keres. Azt mondja: a konténerházból hamarosan menniük kell, de hogy hová költöznek, nem tudják. 

Kóti Gábor azt mesélte: próbált albérletet keresni, de a gyerekek miatt eddig mindig visszautasították. 

Tifani és Mirella nyári táborba sem tud menni idén, pedig nagyon szeretnének eljutni a Balatonra. Édesapjuk azt reméli: lesz olyan, aki kiad nekik egy albérletet Fót környékén, hogy a gyerekek továbbra is a megszokott iskolájukban tudjanak tanulni.

Szeretne segíteni a családnak? Az alábbi számlaszámon megteheti. 
11773456-02158659
OTP Junior számla
Kóti Tifani

 

#Híradó#Videó#Baleset-bűnügy#család#nehéz helyzet#top hírek#adomány#ikrek#konténerház#fót#albérlet

Címlapról ajánljuk