Híradó

Lelőttek egy gólyát Hajdúnánáson, összefogással kutatnák fel az elkövetőt

rtl.hurtl.hu

2024. május 19. 18:57

Meglőttek egy gólyát Hajdúnánáson, összefogott a Hortobágyi Madárkórház és a helyi önkormányzat, hogy a lakosok segítségével megtalálják, ki bántotta a védett madarat. Másfél hete került be a gólya a madármentő állomásra. A szárnyát érte találat, meg kellett műteni. Azzal, hogy céltáblának nézték a madarat, a Madárkórház állatorvosa szerint állatkínzás és természetkárosítás történt, ezért a Nemzeti Parkkal feljelentést tettek.

Az hajdúnánási zsákutcában, ahol a meglőtt gólyát befogták, az egyik itt lakó vette észre a furcsa szárnytartású madarat. Beterelte az udvarára, és hívta az állatmentőket.

Azt mondta, egyik szomszédjából se nézné ki, hogy célba venne puskával egy gólyát. Az utcában nem is fészkelnek, néhány sarokkal arrébb, viszont szinte minden villanyoszlop tetején látni belőlük. Hogy kiderüljön, ki fogott fegyvert a 100 ezer forint eszmei értékű madárra, a helyi önkormányzat is segít a madármentőknek: 

ők is kérik, hogy akinek bármi információja van a történtekről, jelentkezzen.

A duzzanat és a varratok a gólya szárnyának belső oldalán is jól látszanak, még másfél hét után is. Két csontja tört el, ezért fémszálakat ültettek be, így jól forr össze a sérülése. Megmentői azt hitték, úgy járt, mint a legtöbb gólya: áramütés miatt törte össze magát. Ledöbbentek, amikor kiderült, a védett madarat meglőtték: a szárnyából ugyanis egy lövedéket szedtek ki. Részletek a fenti videóban.

 

#Híradó#Videó#Belföld#bűncselekmény#gólya#védett állat#top hírek#meglőtte#hajdúnánás#hortobágyi madárkórház

Címlapról ajánljuk