Híradó

Tarr Zoltán munkaügyi pert fontolgat Menczer Tamás megjegyzése miatt

Magyar ÉvaMagyar Éva

2024. április 10. 18:50

Tarr Zoltán fontolgatja, hogy munkaügyi pert indít, miután a Fidesz-KDNP frissen kinevezett kommunikációs igazgatója arra utalt, lehet összefüggés a hétfői elbocsátása, és aközött, hogy szombaton egy színpadon állt a politikai megmozdulást szervező Magyar Péterrel. Menczer Tamás egészen pontosan azt írta: „Miért bízna meg a kormány egy olyan emberben, aki meg akarja buktatni?”. A Híradónknak nyilatkozó munkaügyi jogász szerint ez egy olyan kijelentés, amit per esetén vizsgálnia kellene a bíróságnak.

Amikor Tarr Zoltán Magyar Péter szombati tüntetésén a színpadra állt a Kossuth-téren, még a Nemzetgazdasági Minisztérium egyik háttérintézményénél dolgozott. Európai uniós források felkutatása, a pályázatok összeállítása volt a feladata. A református lelkész a bicskei kegyelmi botrány kirobbanása után kezdte bírálni az egyházát, miután kiderült, hogy a zsinati elnökségről azóta lemondott Balog Zoltán tanácsadóként szorgalmazta, hogy a gyermekotthon volt igazgatóhelyettese kegyelmet kapjon a köztársasági elnöktől.  

Tarr Zoltán a hétfői munkanapját még ledolgozta, délután pedig közölték vele, hogy elküldik. A döntést nem indokolták. Nem is kellett, mert még öt napja hátravolt a három hónapos próbaidőből a Neumann János Nonprofit Kft-nél. Menczer Tamás, a Fidesz-KDNP frissen kinevezett kommunikációs igazgatója azonban adott némi magyarázatot, amikor az egyik posztja alatt Magyar Péter kérdőre vonta. Azt írta: „Miért kellene a kormánynak egy olyan emberben megbíznia, aki meg akarja buktatni?!”. 

Tarr Zoltán visszautasítja, hogy kormánybuktató szándékai lennének.

Ha valamit buktatni szeretnék, ha egyáltalán, de ez nem is jó kifejezés, az az egyház, a magyarországi református egyház egyik vezetőjének, Balog Zoltán püspöknek a visszavonulását szeretném elérni

– fogalmazott.

Mindenesetre ijesztő lenne, ha állami munkahelyeken csak olyanok dolgozhatnának, akik egyetértenek a kormány politikájával – tette hozzá Tarr Zoltán, aki Menczer Tamás kijelentése után fontolgatja, hogy munkaügyi pert indít. A Híradónknak nyilatkozó munkajogász szerint lenne is keresnivalója a munkaügyi bíróságon. Hogy miért, kiderül a Híradó riportjából, amely a fenti videóra kattintva nézhető meg. 

Számítottam következményekre, továbbra sem félek – nyilatkozta elbocsátásáról a református lelkész kedden az RTL-nek. 


A református lelkész más témákról is nyilatkozott az rtl.hu-nak „Mi, reformátusok, meg fogjuk oldani a Balog-ügyet” – mondta egyebek közt. A Balog Zoltán lemondását követelő egykori zsinati tanácsos a felmerülő vádakra és arra is válaszolt, tervez-e politikai szerepet vállalni a jövőben. 

#Híradó#Videó#Belföld#politika#tarr zoltán#református lelkész#magyar péter#kirúgták#Menczer Tamás#munkaügyi per#top hírek

Címlapról ajánljuk