Híradó

Karácsonyi csoda: megszólalt a hős rendőr, aki megmentett egy kisbabát az M3-as autópályán

Hujder ZoltánHujder Zoltán

2023. december 23. 17:20

Hathetes csecsemő életét mentették meg az M3-as autópálya bagi csomópontjánál csütörtökön. Egy autópálya-rendőr vette észre, hogy egy hirtelen megálló autó mellett egy férfi rázta a gyerekét. Kiderült, hogy nem lélegzett. A rendőr azonnal segítséget hívott, majd a mentők megérkezéséig az apával közösen megkezdték a kicsi újraélesztését. A rendőr az RTL Híradónak karácsonyi csodának nevezte, hogy a gyereket sikerült megmenteni.

Csütörtökön fél egykor mentőhelikopter és gyermek-rohamkocsi is érkezett az M3-mas autópálya bagi felhajtójához. Egy hathetes csecsemőért jöttek a mentők. Míg odaértek, két férfi küzdött a gyerek életéért. Kilenc perc volt, de óráknak tűnt – mesélte Kovács Márk autópálya-rendőr az RTL Híradónak, aki aznap egy kamiont ellenőrzött itt, amikor felfigyelt egy kocsira.

Láttam, hogy az édesapa szállt ki az ülésből és láttam, hogy a hátsó ülésről kiveszi a gyermekét és mintha elkezdené rázni a gyereket

– mondta Kovács Márk, aki azonnal odaszaladt hozzájuk. Ekkor már a csecsemő újra a hátsó ülésen feküdt. Az édesanyja hiába próbálta fújással, csipkedéssel ébresztgetni, a gyermek nem reagált rá. A rendőr rádión segítséget kért, a mentősök pedig szinte azonnal hívták az édesanyát. Pár másodperc volt az egész, mégis rettenetesen hosszúnak tűnt – mondta a zászlós. Kovács Márk több mint húsz éve szolgál a rendőrségnél. Eddig még nem kellett életet mentenie. Azt mondja, hogy a segítségnyújtás egyszerre megrázó és felemelő érzés. Az életmentés közben csak a feladattal foglalkozott, ahogy teltek a percek, a gyerek szülei egyre jobban aggódtak. Amíg a gyermek apja a kicsi arcát és száját fújta, addig a rendőr a csecsemő mellkasát dörzsölte, és végre kiadta az első hangot. A mentők ekkor már úton voltak. A helyszínen megvizsgálták további ellátásra a hatvani kórházba szállították. Kovács Márk úgy érzi, karácsonyi csoda részese volt.

Én úgy érzem, ez egy hatalmas csapatmunka volt mindenkinek a részéről, de ugyanakkor ennek az egész történetnek a főhőse a picúr, a pici fiú, aki élni akart, itt akart velük lenni és itt is van.

A csecsemőt kórházba vitték. Az életmentés után a zászlóst egy balesethez riasztották. Utána azonban nem haza, hanem a kórházhoz sietett. Úgy tudjuk, hogy a pici jól van, mostanra már haza is engedték.

#Híradó#Videó#csoda#Belföld#baleset#csecsemő#megmentették#top hírek

Címlapról ajánljuk