Híradó

Elsodorta a pálya mellett dolgozó munkásokat a vonat

rtl.hurtl.hu

2023. november 2. 16:40

Munkásokat gázolt el egy személyvonat a Debrecenhez közeli Kismacsnál. Úgy tudjuk, a vasútvonal közelében hárman dolgoztak, amikor kettejüket elsodorta az érkező személyvonat. Egyikük életveszélyes, a másik férfi súlyos állapotban van, műteni kell őket. A vonaton 18-an utaztak, közülük senki sem sérült meg. A MÁV szerint ők nem adtak engedélyt munkavégzésre, nem az ő dolgozóik szenvedtek balesetet.

Mentők küzdöttek egy férfi életéért a kora reggeli forgalomban, a Debrecenből kivezető 33-as főút mellett. Két munkást gázolt el egy vonat a kismacsi megállóhelytől nem messze. Dolgoztak valamin, információink szerint hárman. Kettejüket elsodorta az érkező személyvonat.

A kismacsiak közül senki nem látta, mi történt, csak a vonat fékcsikorgására figyeltek fel.

Mire az RTL Híradó stábja a helyszínre ért, már csak egyiküket, a súlyosabb állapotú sérültet igyekeztek szállítható állapotba hozni a mentők. Sokáig úgy volt, hogy mentőhelikopter viszi el. Végül mentőautóba tolták, így siettek vele kórházba.

Két férfit láttak el, mindketten súlyos medencetáji-, comb- illetve belső sérüléseket szenvedtek. Helyszíni ellátásra a Kenézy kórházba szállítottuk őket

– mondta Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője.

A vonat, amelyik gázolt, órákig a síneken vesztegelt. Csak a helyszínelőket és a vasúttársaság szakembereit engedték közel a szerelvényhez, de a munkavédelmi hatóság is kint volt. 

A MÁV szerint ugyanis a balesetet szenvedett munkások nem az ő dolgozóik és az engedélyük nélkül végeztek munkát a területen. 

Hogy mit csináltak, kinek a megbízásából, és hogyan kerültek a vonat elé, nem tudni.

A Debrecenbe tartó személyvonaton, amelyik elütötte a munkásokat, 18-an utaztak, közülük senki nem sérült meg. Amíg tartott a helyszínelés, ezen a szakaszon nem jártak vonatok, pótlóbuszokra kellett szállni. Délután állt helyre a közlekedés.

Mindkét munkás intenzív osztályra került, műtét vár rájuk. A kórház szerint egyikük állapota továbbra is válságos. A baleset miatt a rendőrség eljárást indított.

#Híradó#Videó#Baleset-bűnügy#gázolás#vonat#vonatbaleset#munkások#elsodorta#top hírek#személyvonat

Címlapról ajánljuk