Híradó

Ha tilos a fürdés, akkor a luxusszálló vendégeinek sem szabad fürödni a területen – Jávor Benedek is megszólalt a Párbeszéd politikusainak strandolásáról

Horváth NándorHorváth NándorKéri BarnaKéri Barna

2023. augusztus 23. 19:03

A Párbeszéd politikusai fürödni indultak a szántódi Balaland Hotel előtti körülkerített, de elvben nyilvános partszakaszra, hogy megtudják: miért csak a luxusszálló vendégei fürödhetnek ott. A cég képviselője elküldte őket a helyszínről, és a polgármester is azt mondta: bár ez közterület, fürödni ott nem lehet. A Híradónak egyikük sem akart szerdán nyilatkozni.

Csak egy néhány méter széles út vezet a Balaton partjára Szántódon, mióta felépült a Balaland luxus apartmanhotel. Itt lehet lejutni a partra. Az út végén kerítés és kapu, pedig a luxushotel előtti tíz méteres sáv közterület.

A Házon kívül májusban készített felvételeket a helyszínen, ahogy tanácstalan turistacsoport állt a kiskapu előtt. 


A Balaton mindenkié – ezzel a táblával érkeztek hétfőn a szántódi luxusszállóhoz a Párbeszéd politikusai. Ők kinyitották a kaput, és strandolni akartak. 

Ám a hotelt üzemeltető cég munkatársa szerint a kerítésen túlról érkezőknek sétálni ugyan lehet, fürdeni nem. A férfi felhívta a polgármestert is, hogy ő is elmagyarázza a politikusoknak: fürödni tilos – legalábbis nekik.

Tordai Bence szerint a polgármester nincs tisztában a jogi helyzettel, mert „a Balatonon mindenhol, ahol azt táblával nem tiltják, ott kijelölt fürdőhely van”. 

„Fürödni azokon a helyeken szabad, amelyek nem esnek tiltó rendelkezés alá” – írja a Balatontipp.hu portál a Belügyminisztérium rendeletére és a Rendőrségi Törvényre hivatkozva.

Hogyha meg tilos fürdeni, akkor nemcsak a köz számára tilos a fürdés, hanem magának a Balaland vendégeinek sem szabad fürödni a területen

– reagált az RTL Híradónak Jávor Benedek. 

A luxushotel üzemeltetője kérdéseinkre válaszul csak azt írta: „Megtisztelő számunkra, hogy tevékenységünket figyelemmel követi”. Szántód polgármesterét is kerestük, de Vízvári Attila nem reagált.

A parthoz és a hotel kiskapujához vezető utat az eset után rövid időre lakattal zárták le.

#Híradó#Videó#Belföld#politika#balaton#párbeszéd#szabó tímea#tordai bence#jávor benedek#balaland#szántód#top hírek

Címlapról ajánljuk