Híradó

Tömörkényi tragédia: az udvar végében hevert az egyéves kisfiú élettelen teste, az anya aludhatott a baleset idején

Balogh ZoltánBalogh Zoltán

2023. július 19. 17:01

Az RTL Híradó úgy tudja, hogy egy egyéves tömörkényi kisfiú testére a kutyák lánca csavarodhatott rá kedd délután. A kisfiú édesanyja már a gyermek élettelen testét találta meg az udvar végén. A rendőrség gondatlan emberölés miatt nyomoz.

Nemrég költözött a fiatal házaspár abba a tömörkényi családi házba, ahol a tragédia történt. A közelben lakó rokkantnyugdíjas nő gyakran találkozott az anyával.

„Barátságos volt a kisasszony. Egy éve tolókocsival járok, ő meg babakocsival. Még vicceltem is vele: sajnos, nem egyforma a tartalma a kocsinak. Egy gyönyörűszép kisfiú volt benne. Nagyon imádni való. Az anyuka is nagyon kereste, hogy barátkozzon össze valakivel” – mondta az RTL Híradónak Bozó Jánosné, aki állandóan otthon ül, így a tragédia napján a tornácáról figyelt fel a nyüzsgésre.

A helikopter jött, leszállt, rengeteg mentős volt. Egész estig egy nagy rendőrautó volt itt, meg egy fiatal rendőr.

A rendőröket délelőtt értesítették, hogy halott kisfiút találtak a ház udvarán. Információnk szerint az udvar végében, a kutyáknál hevert a teste. Az egyik németjuhász lánca tekeredett köré, az okozhatta a halálát. Úgy tudjuk, az anya elaludt, az ajtó csukva volt, de a kisfiú valahogy kijutott a szobából és ment kiment a kutyákhoz. A traktoros apát munka közben, egy másik településen érték utol a rendőrök.

Az RTL Híradó beszélt az apával, aki nyilatkozni nem akart, de elmondta: 

nem ez volt az első eset, hogy az anya nem figyelt a kicsire. Szerinte a felesége otthon többnyire az ágyban fekve a telefonját nyomogatta, és olyankor megszűnt számára a világ.

A férfi biztos abban, hogy a kutyák nem bántották a kisfiút. A házukkal szemben lakó nagymama szintén nem akart nyilatkozni, de annyit elmondott: nem egyszer találta úgy otthon a menyét, hogy az nem foglalkozott a kisfiával. Azt mondja, kedden fél kilenc körül a nő azzal állított be hozzá, hogy a gyerek az udvaron fekszik, és nem lélegzik. Ő hívta a mentőket és próbálta újraéleszteni a kisfiút – sikertelenül. Az anyós szerint az anya közben végig a szobában volt. A rendőrség gondatlan emberölés miatt indított eljárást.

#Híradó#Videó#Baleset-bűnügy#tömörkény#kutyalánc#halálos#baleset#tragédia#kisfiú#top hírek

Címlapról ajánljuk