Híradó

130-150 kilométer per órával száguldozhatott az autós, aki halálra gázolt egy biciklist az Árpád hídon

Ződi PéterZődi Péter

2023. július 1. 18:27

Letarolta a szalagkorlátot, és halálra gázolt egy épp ott tekerő biciklist egy autós éjszaka Budapesten, az Árpád hídon. Ezután visszapattant az útra, ahol egy másik kocsinak is nekicsapódott. A 26 éves kerékpáros olyan súlyosan megsérült, hogy a kórházban belehalt sérüléseibe. Az RTL Híradónak nyilatkozó igazságügyi szakértő szerint 130-150 kilométer per órával száguldozhatott az autós, mielőtt átszakította a szalagkorlátot.

Letarolt szalagkorlát az Árpád hídon. Az aszfalton mindenfelé törmelék. A helyszíntől körülbelül 150 méterre két összetört autó. Az egyik a tetején állt meg, a másik is nagyon összetört. A baleset éjszaka történt. Úgy tudni, hogy a tetején álló autó szakította át a szalagkorlátot.

A sofőr elvesztette uralmát a jármű fölött, többször megpördült és átszakítva a szalagkorlátot elütött egy pesti irányába haladó kerékpárost. Az autó ezután nem állt meg, hanem továbbcsúszott, és nekiütközött egy másik autónak is.

A kerékpár is összetört. A balesetben a két sofőr és a 26 éves biciklis is megsérült.  

A fiatal férfi életveszélyes sérüléseket szenvedett, roncsolt végtagsérülések, belső sérülések. A helyszíni ellátás után válságos állapotban szállítottuk kórházba 

– tudta meg Győrfi Páltól, az OMSZ szóvivőjétől az RTL Híradó.

Végül a kórházban belehalt sérüléseibe. Súlyos sérülésekkel kerültek kórházba a sofőrök is, törések, zúzódások miatt kellett őket ellátni.

130-150 km/h-val is mehetett a sofőr

Átszakadt a megerősített szalagkorlát, és összetört a kifejezetten a kerékpárosok védelméül szolgáló magasabb korlát is. A balesetnél készült képeket és a helyszínt közösen néztük meg egy igazságügyi gépjármű szakértővel.

 Abban a sebességtartományban, ami itt engedélyezett,  70 kilométeres sebességgel lehet a hídon haladni, ebben a sebességtartományban ez a szalagkorlát  biztosan megvédi a járdán haladókat. Tehát nekiütközik a jármű, a szalagkorlát deformálódik valamit és a jármű visszapördül 

– mondta Boncsér Sándor igazságügyi gépjármű szakértő.

Szerinte a kocsi, ami átszakította a korlátokat, jóval gyorsabban, 100 fölött mehetett. Erre lehet következteni például abból is, hogy a kocsik 150 métert sodródtak a becsapódás után.  

Bizonyosan 130-150-es nagyságrendű sebesség az, ami mellett ezt a deformációt, és főleg ezt a nagyon hosszú elmozdulást értelmezni lehet szakértőként 

– tette hozzá.

Hogy a sofőr miért vesztette el az uralmát az autója felett, a rendőrök még vizsgálják. A rendőrség büntetőeljárást indított. Halálos közúti baleset gondatlan okozása miatt. Úgy tudjuk, vizsgálják annak a lehetőségét is, hogy a két sofőr esetleg versenyzett egymással. 

 

#Híradó#Videó#baleset#Baleset-bűnügy#rtl#árpád híd#halálos baleset#elgázolt biciklis#top hírek

Címlapról ajánljuk