„Az első padból felállt, és az ablakhoz lépett” – másfél órán át küzdöttek a másodikról kiugró diák életéértSokkot kapott, ki sem mert nézni az ablakon, és két órán keresztül remegett – ezt mondta a Híradónak egy diák, aki végignézte, ahogy az osztálytársa kedden, matekdolgozat közben kiugrott az iskolájuk ablakán. A 17 éves fiú, akinek osztálytársa szerint évet kellett ismételnie, életveszélyesen megsérült, de a hírek szerint fel fog épülni.
Híradó

„Az első padból felállt, és az ablakhoz lépett” – másfél órán át küzdöttek a másodikról kiugró diák életéért

Debreczeni CsillaDebreczeni Csilla
Daróczi DóraDaróczi Dóra

2022. november 8. 17:29

Sokkot kapott, ki sem mert nézni az ablakon, és két órán keresztül remegett – ezt mondta a Híradónak egy diák, aki végignézte, ahogy az osztálytársa kedden, matekdolgozat közben kiugrott az iskolájuk ablakán. A 17 éves fiú, akinek osztálytársa szerint évet kellett ismételnie, életveszélyesen megsérült, de a hírek szerint fel fog épülni. 

Balatonfüreden gyorsan elterjedt a hír hétfőn, hogy egy 17 éves fiú egy második emeleti tanteremből zuhant a mélybe, önszántából. A szomszédos házakban élők a mentőhelikopter érkezéséből vették észre, hogy baj lehet. 

Az egyik lakó, aki kérte, hogy ne mutassuk az arcát, azt mondta az RTL Híradónak, hogy másfél óra után tudtak felszállni a sérülttel.  

Fél 12-kor jött a helikopter, és már rohanva mentek oda a kocsik mellé. A másik oldalon ott volt a rohamkocsi, és nagyon sokat küzdöttek.

Az iskolában megkérték a diákokat, hogy ne nyilatkozzanak a történtekről, a fiú egyik osztálytársával azonban sikerült beszélnünk. Azt mondta, 

10-15 perce írhatták a matematikadolgozatot, amikor társuk az első padból felállt, és az ablakhoz lépett. A tanár éppen háttal állt nekik, mert a táblára írt, mindenki azt hitte, hogy csak ki akarja nyitni az ablakot. 

Azt mondta, minden nagyon gyorsan történt, a tanár azonnal kiabálva elindult az udvarra. Ő maga sokkot kapott, nem is mert kinézni az ablakon, órákkal később is remegett.

Az osztálytárstól úgy tudjuk, a fiú szeptemberben került hozzájuk, mert évet kellett ismételnie. Próbálták befogadni, de nem volt társasági ember. Hogy mi állhat a történtek hátterében, nem tudják, de szerintük voltak pszichés problémái.

A Híradó kereste az iskolát és a tankerületet is, de a szülők kérésére nem nyilatkoztak. A tankerület vezetője a veol.hu-nak azt mondta, a szülők arról tájékoztatták az iskolát, hogy az orvosok szerint fiuk fel fog épülni.

A szakpszichológusok szerint egyre több serdülőnek lenne szüksége pszichológiai, pszichiátriai ellátásra, de kevés a szakember. A statisztikák szerint az elmúlt években kiugróan nőtt a megkísérelt öngyilkosságok száma ebben a korosztályban. A rendőrség azt közölte, hogy mivel nem merült fel bűncselekmény gyanúja, ezért nem vizsgálják a balatonfüredi diákkal történteket.

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123 ingyenes, lelki elsősegély számot!

#Híradó#Videó#Baleset-bűnügy#baleset#kiugrott#ablak#iskola#diák#balatonfüred#top hírek

Címlapról ajánljuk