Orbán Viktor kikérte magának, hogy egy törvény azt szabályozná, „hogyan döglenek meg honfitársaink”Az azonnali kérdések órájában a magyar miniszterelnököt ellenzéki képviselők kérdezték a parlamentben.
Híradó

Orbán Viktor kikérte magának, hogy egy törvény azt szabályozná, „hogyan döglenek meg honfitársaink”

Magyar ÉvaMagyar Éva

2022. november 2. 18:10

Az azonnali kérdések órájában a magyar miniszterelnököt ellenzéki képviselők kérdezték a parlamentben.

Nem tudta megmondani a miniszterelnök, hogy mekkora rezsit fizet, de azt ígérte szerdán a Parlamentben, hogy a felesége a jövő héten elküldi a kimutatást a Momentumnak. Orbán Viktort számos témában kérdezték ma a képviselők. Latorcai János szerint nem mindig a megfelelő stílusban, ezért a levezető elnök a Momentum és a Párbeszéd egy-egy politikusát is figyelmeztette.

„Én azért tisztelettel azt javaslom képviselő úrnak, hogy abban a korban van, amikor még kellő szelídségre is szükség van” – mondta Latorcai először a Momentum frakcióvezető-helyettesének. Bedő Dávid ugyanis arról érdeklődött a miniszterelnöktől, hogy szerinte hogyan fizetik majd ki a téli rezsiszámláikat az emberek. A miniszterelnök erre azt válaszolta, hogy a felesége majd küldi a kimutatást, bár szerinte ez a magánügyük.

Szabó Tímea, a Párbeszéd frakcióvezetője a szociális ellátáshoz kapcsolódó törvénymódosításokról kérdezte a miniszterelnököt.

Miniszterelnök úr, önök a múlt héten nyújtották be a Lex Megdöglesz törvényt, azaz a szociális törvény módosítását, amely kimondja, hogy aki szegény, az dögöljön meg

– fogalmazott.

Érkezett is a következő figyelmeztetés Latorcai Jánostól: „legyen szíves normális kifejezésekkel élni, olyannal, amelyet bárhol, bármikor el lehet mondani”. De Szabó Tímea felvetését a miniszterelnök sem hagyta szó nélkül. Orbán úgy fogalmazott:

Szerintem visszatetsző, hogyha ön arról beszél, hogy egy törvénynek az a célja, vagy azt kívánja szabályozni, hogy hogyan dögöljenek meg magyar honfitársaink. Kérem, ezt ne tegye.

Majd a miniszterelnök arról beszélt, hogy Magyarország jövő évi költségvetésében háromszor annyi szociális és gyermekvédelmi kiadás szerepel, mint 2010-ben, ezért szerint „a szociális ellátást Magyarország nem leépíti, hanem fejleszti”.

Az LMP-s Keresztes László Lóránt a vízi közművek helyzetéről kérdezte a miniszterelnököt. Azt mondta, a magyarországi ivóvízellátás már középtávon veszélybe került, és arra volt kíváncsi, mit tesz konkrétan a kormány annak érdekében, hogy megmentse a vízi közmű szektort.

Orbán Viktor elismerte, hogy a vízhálózat valóban fejlesztésre szorul, de szerinte az államnak erre egyelőre nincs pénze. Majd ha ez Európai Unió odaadja azokat a forrásokat, amelyeket egyébként erre a célra különítettünk el – mondta.

 

#Híradó#Videó#politika#lex megdöglesz#rtl#szabó tímea#orbán viktor#rezsi#top hírek

Címlapról ajánljuk