Belföld

Orbán Viktor szerint magánügy, hogy mennyi rezsit fizet

rtl.hurtl.hu

2022. november 2. 14:35

Azt is megjegyezte ugyanakkor, hogy a felesége írásban fog válaszolni a momentumos Bedő Dániel erre vonatkozó kérdésére.

Orbán Viktor kormányfőt az azonnali kérdések órájában kérdezték a parlament ülésén arról, hogy mennyi rezsit fizet a budapesti és felcsúti házai, valamint a hatvanpusztai birtoka után – írta a 444.hu.

A miniszterelnök válaszában azt mondta, hogy a törvények szerint lakhatna rezidenciában is, de nem él ezzel a lehetőséggel, az pedig 

magánügy, hogy mennyi a rezsije. 

Azt mondta, magánlakásban lakik, és ott úgy él a feleségével, ahogy akar.

Orbán Viktor ugyanakkor azt is megjegyezte, hogy a felesége írásban fog válaszolni Bedő Dániel, a Momentum országgyűlési képviselője által feltett kérdésre. 

Az rtl.hu egyébként korábban – miután a közélet egyik meghatározó témájává nőtte ki magát a rezsicsökkentés –  közérdekű adatigényléssel próbálta megtudni, hogy a juttatással pontosan mennyit spórol a kormányfő. 

A Miniszterelnöki Kormányiroda arra hivatkozva tagadta meg az adatkérést, hogy nem számít adatkezelőnek, az ezután indított eljárást pedig a Nemzeti Adatvédelmi- és Információszabadság Hatóság utasította el. Utóbbi szerint a miniszterelnök rezsije nem tartozik azok közé az adatok közé, amelyeket közérdekből megismerhetővé kell tenni. 

 

Nyitókép: Kovács Attila/MTI

 

#Belföld#orbán viktor#rezsi#lévai anikó

Címlapról ajánljuk