Híradó

„Intettem neki, hogy álljon meg, de nem fogadott szót” – kisgyerekével nézte végig a halálos vonatbalesetet egy vásárosdombói férfi

rtl.hurtl.hu

2022. szeptember 18. 16:25

Egy nap alatt két baleset is történt vasúti átjáróban. Vásárosdombónál egy kocsi a tilos jelzés ellenére hajtott a sínekre, Egyed-Rábacsanak közelében pedig egy autós szintén figyelmen kívül hagyva a tilos jelzést mutató fénysorompót, egy vonat oldalának csapódott.

A jól működő, piros fényjelző készülék ellenére hajtott egy autós a sínekre Vásárosdombónál. Az kocsiban egy nő és egy férfi utazott, mind a ketten a helyszínen életüket vesztették.

A baleset szemtanúja volt egy helyi férfi, aki kisgyerekével gyalog akart átmenni a vasúti átkelőn, de a piros jelzés miatt épp várakozott. Lakatos László Kornél az RTL Híradónak azt mondta, látta, hogy szemből lassítás nélkül közeledik egy autó, ezért próbált neki jelezni:

Intettem neki kézzel, hogy lassítson egy kicsit, hogy álljon meg, mert jön a vonat, de nem fogadott szót.


Elmondása szerint az autó az ütközés hatására a levegőbe repült, majd többször is megpördült a földön. A férfi rögtön a kocsiban ülők segítségére sietett egy másik emberrel együtt, de nem tudták felfeszíteni a kocsi ajtaját, ezért hívta a hatóságokat. Lakatos László Kornél azt mondta, nagyon megijedtek, és csodálja, hogy gyereke nem kapott sokkot a látottak miatt.

Egy helyi asszony csak a nagy csattanásra lett figyelmes, szerinte mindenki, aki a környéken járt, próbált segíteni, ő azonban nem mert közelebb menni a baleset helyszínéhez.

Nem mentem oda, én az ilyet nem szeretem nézni


– mondta az RTL-nek Lakatos Jánosné.

A MÁV szóvivője, Bieber Anett elmondása szerint az Pécsről Budapestre tartó InterCity az ezen a szakaszon megengedett 110 kilométer per órához képest kevesebbel, 98 kilométer per órával közlekedett, és minden egyéb előírást betartott. A vonaton lévő 150 utas közül senki sem sérült meg.

Nem ez volt az egyetlen baleset, ami vasárnap reggel történt, a Csornáról Pápára közlekedő személyvonat oldalának hajtott egy autós Egyed-Rábacsanak közekében. Bieber Anett szerint az átjáróban található fényjelző készülék itt is pirosat mutatott. A vonaton a baleset idejében nem volt utas, és az autóban lévők sem sérültek meg.

A vasárnapi balesetekkel együtt 73-ra nőtt az idei vasúti átjáróban történt balesetek száma. A múlt évben összesen 86 ilyen balesetben 18-an haltak meg, míg idén már most 31-en vesztették életüket a vasúti átjárókban.

 

#Híradó#Videó#Baleset-bűnügy#vonat#autó#halálos#vasúti átjáró#fénysorompó#piros#tilos

Címlapról ajánljuk