Híradó

Egy szemtanú szerint szabad jelzést mutatott a fénysorompó a vasúti átjáróban, ahol meghalt egy 17 éves fiatal

Daróczi DóraDaróczi Dóra

2022. június 16. 17:27

Egy szemtanú szerint szabad jelzést mutatott a fénysorompó annak a 17 éves fiúnak, aki hétfőn halt meg, miután furgonjával egy vasúti átjáróban vonattal ütközött Cegléden – ezt állítja az áldozat családjának ügyvédje. A MÁV-tól azt közölték, hogy a biztosítóberendezés számítógépe szerint piros volt a lámpa. Az ügyvéd szerint a szülők kitartanak amellett, hogy fiuk nem hibázott.

Teljesen összeroncsolódott a furgon, miután hétfőn vonattal ütközött egy vasúti átjáróban, nem messze a ceglédi vonatállomástól. Egy 17 éves fiú vezetett, aki a helyszínen meghalt, mivel a furgon ugyanis az ütközés után még a közeli oszlopnak is nekicsapódott. A vonaton utazó nagyjából 350 ember nem sérült meg.

Egy szemtanú szerint szabad jelzést mutatott a fénysorompó a vasúti átjáróban, ahol meghalt egy 17 éves fiatal

A biztosítóberendezés jól működött, ami azt jelenti, hogy a fényjelző készülék piros, tiltó jelzést mutatott a közút felé és a mozdonyvezető is mindent az utasításoknak megfelelően tett

– közölte Biber Anett a MÁV-csoport szóvivője a baleset után. Az áldozat családjának ügyvédje most arról beszélt a Híradónak, egy szemtanú másképpen látta a történteket.

A vallomást még nem láttam, a rendőrség nem küldte meg részemre a balesetben keletkezett eddigi nyomozati iratokat, de én úgy tudom, hogy egy szemtanú volt, aki az elhunyt autóját követte, és ő látta azt a körülményt, hogy a balesetben a vasúti jelzőlámpa végig fehéren villogott, tehát szabad jelzést adott az autóknak. Még akkor is, amikor a vonat már sodorta el a néhai furgonját

– mondta Mocsai Gergely, ügyvéd.

A rendőrség a Híradónak azt írta, a tanúvallomások tartalmáról nem adhatnak tájékoztatást, de vizsgálják a baleset körülményeit. Úgy tudjuk, a fiú csupán néhány hónapja vezetett, de a környékbeliek szerint jól ismerte a vasúti átjárót, mert rendszeresen járt erre.

Az ügyvéd szerint az áldozat családja biztos abban, hogy a fiú nem hibázott.

A MÁV-tól a Híradó megkeresésére azt írták, a fénysorompó jól működött, ez „a biztosítóberendezés számítógépének adataiból egyértelműen megállapítható”.

#Híradó#Belföld#Baleset-bűnügy#baleset#halálos#vasút#fénysorompó#top hírek

Címlapról ajánljuk