Híradó

Már jobban van az ukrán kisfiú, akit motoros felvezetéssel, 40 fokos lázzal vittek kórházba

Ződi PéterZődi Péter

2022. március 25. 17:27

A Bethesda Gyermekkórházban infúziós kezelést kapott, valószínűleg egy vírusfertőzés miatt került kiszáradásközeli állapotba.

Motoros felvezetést kapott egy bajba jutott ukrán család Budapesten, ahogy korábban hírt adtunk róla. A háború elől menekültek két gyermekükkel, amikor a kisebbik, hat hónapos kisfiuknak 40 fokosra szökött fel a láza. A család a kórházat keresve eltévedt, ezután kértek segítséget a rendőröktől, akik éppen a gyorshajtókat szűrték ki az M3-as közelében.

A gyermek apja szólította meg a rendőröket karikás szemén és beesett arcán látszott, hogy nagyon fáradt.

Bercsényi László Tamás, a BRFK közlekedésrendészetének munkatársa azt mesélte az RTL Híradónak az esetről:

[A férfi] mondta, hogy több napja úton vannak, Ukrajnából, Visk nevezetű községből menekítette ki a feleségét és a két gyermekét ugye az ukrán-orosz háború elől, és útközben a kisebbik gyermek, egy hat hónapos csecsemő rosszul lett.

Úgy tudni, hogy az apa több éve Magyarországon dolgozik, a család helyismeret híján mégis eltévedt. A gyereket a közeli Bethesda gyermekkórházba vitték, néhány perc alatt odaértek. 

Orvosa szerint a kisfiú már jobban van. Zilahy Mónika gyermekgyógyász azt mondta: „valószínűleg vírusfertőzés lehetett. Lázas volt és kiszáradt [a gyerek], nem fogyasztott elég folyadékot, és emiatt egy kis infúziós kezelés kellett neki. Most már jobban van.”

A gyereket várhatóan a következő napokban engedik ki a kórházból. A híradó emlékeztet: az eddigi adatok szerint már több mint 3 és fél millióan hagyták el Ukrajnát, és menekültek az Európai Unióba a háború egy hónapja alatt, köztük másfél millió gyerek. Az UNICEF szerint már minden második ukrán gyerek menekültté vált.

#Híradó#Baleset-bűnügy#Belföld#ukrán család#budapest#lázas#top hírek

Címlapról ajánljuk