Híradó

Újabb 11 beteg hunyt el koronavírusban

rtl.hurtl.hu

2020. május 1. 12:15

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 2863 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt újabb 11 beteg, ezzel 323 főre emelkedett az elhunytak száma, 609-en pedig már meggyógyultak a betegégből. 983 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 49-en vannak lélegeztetőgépen.

Müller Cecília az operatív törzs sajtótájékoztatóján arra is felhívta a figyelmet, hogy a bevásárlásra vonatkozó idősáv szabály mindenhol érvényben marad, nemcsak Pest megyében. A tisztifőorvos nagy eredményként tarja számon, hogy sikerült elkerülni a hirtelen nagyszámú megbetegedést, ami ránehezedett volna az egészségügy ellátórendszerre, ezzel időt nyertek, az egészségügy mára felkészült. Továbbra is cél a robbanásszerű megbetegedés elkerülése, ehhez mindenkinek mértékletességre van szüksége.

 

Müller Cecília azt is elmondta, hogy az egészségügyi szolgáltatások is beindulnak május 4-től, azok is, amelyek most átmenetileg felfüggesztésre kerültek. A Pest megyeiek továbbra is csak indokolt okból hagyhatják el munkahelyüket, a vidékiek pedig a szabályokat továbbra is tartsák be. Ne úgy értékeljék a hétfőtől életbe lépő helyzetet, hogy ez egyfajta lazítást eredményezne.

#Híradó#koronavírus#egészségügy#korlátozás

Címlapról ajánljuk