Híradó

Koronavírus-fertőzésben meghalt egy egészségügyi dolgozó

rtl.hurtl.hu

2020. április 25. 16:33

Az RTL Híradó információi szerint koronavírus-fertőzésben meghalt a tatabányai Szent Borbála Kórház egyik 41 éves dolgozója. Úgy tudjuk, a férfi beteghordó volt. Halálhírét megerősítette az RTL Híradónak a kórház főigazgatója.

Az RTL Híradó úgy tudja, a 41 éves féri kétgyermekes édesapa volt, a felesége is a kórházban dolgozott, az ápoló már hosszabb ideje lélegeztetőgépen volt.

Az országos tisztifőorvos szombat délelőtti tájékoztatóján nem beszélt arról, hogy egészségügyi dolgozó is van az áldozatok között, csak annyit mondott, a mára elhunyt 12 koronavírusos beteg közül az egyik áldozat 41 éves volt, és súlyos betegségben szenvedett. Müller Cecília azt mondta: az áldozatnak súlyos bakteriális fertőzése, vérmérgezése és bélgyulladása volt.

Pénteken számoltunk be arról, hogy 21 dolgozó fertőződött meg a kórházban és rajtuk kívül több mint hatvanan vannak otthoni karanténban. Az intézményben április közepén tört ki a járvány. A bent fekvő betegek közül kilencen fertőződtek meg.

„Semmiben nem szüneteltetünk, de már volt arra szükség, hogy a környék egyik magánorvosát - aki egyébként 65 éves elmúlt – megkérdeztük, hogy be tudna e jönni, ő első szóra, anélkül, hogy bármit kérdezett volna, azt mondta, hogy jön és segít” – mondta Dr. Lőke János, a tatabányai kórház főigazgatója pénteken.

Arról, hogy az országban hány egészségügyi dolgozó fertőződött meg, a Miniszterelnökséget vezető miniszter sem mondott pontos adatot. Gulyás Gergely csak annyit közölt, hogy 10 százalék körüli az arány, amely a nemzetközi átlagnak felel meg.

Az RTL Híradó kereste az EMMI-t, hogy erősítsék meg az egészségügyi dolgozó halálát, de a minisztérium csak annyit írt: az elhunytról tudható információkat az elhunytak listáján és a mai sajtótájékoztatón közölték.

A Híradó riportja:

 

#Híradó#koronavírus#fertőzés#tatabánya#egészségügyi dolgozó#rtl#RTL Klub

Címlapról ajánljuk