Híradó

1579 igazolt fertőzött, 134 halott

rtl.hurtl.hu

2020. április 15. 11:29

1579 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma Magyarországon. Életét vesztette újabb 12 beteg, ezzel 134 főre emelkedett a koronavírusban elhunytak száma.

12 fővel nőtt a koronavírusban elhunytak száma hazánkban. Az országos tiszti főorvos az operatív törzs szerdai sajtótájékoztatóján azonban örömmel jelentette be, hogy ezzel együtt a gyógyultak száma is nőtt, 195 főre.

Müller Cecília arról is beszélt, hogy az idős otthonokban elrendelt országos hatósági ellenőrzés első adatai a héten fognak beérkezni. Az elrendelt vizsgálat célja a magas kockázati csoportba tartozó idősek védelme.

A nyilvántartott 1035 szociális intézmény létszám tekintetében nagyon különbözik, ezért a vizsgálatokat a legnagyobb idős otthonokban kezdik, hiszen ott nagyobb a kockázat.

Az országos tiszti főorvos azt is bejelentette, hogy azokban az intézményekben, ahol már megjelent a koronavírus, járványügyi szakemberek vannak jelen. Elmondása szerint ez több Budapesti és vidéki idős otthont is érint.

A tiszti főorvos arról is beszélt, hogy a – Kásler Miklós által elrendelt – kórházi ágyak felszabadítására azért van szükség, hogy meglegyen a szükséges ágyszám egy esetleges nagyszámú megbetegedés esetén. Ehhez kapcsolódva megértést kért a kórházaktól és azoktól, akiknek a hozzátartozóit az intézkedés miatt haza kell küldeni.

#Híradó#koronavírus#járvány#fertőzés#operatív törzs#sajtótájékoztató#kórház#kiürítés#idősek otthona#rtl

Címlapról ajánljuk