Házon kívül

Nagy Ervin: Részemről ez egy vakrepülés – két napot töltöttünk Magyar Péter legnépszerűbb támogatójával

Moskovics JuditMoskovics Judit

2024. június 17. 6:01

Nagy Ervin a kezdetektől ott áll Magyar Péter mellett, akiről úgy gondolja, ő az a régóta várt politikus, akit támogatni kell. A színész mindenesként támogatja Magyar céljait: hozza, viszi, intézi, amit kell, akár egy szállítófiú. Nem tudja, hogy Magyar Péter mennyit változott, amióta politikus lett, mert emberileg nem igazán ismerik egymást, több dolgot tudnak egymásról az interjúkból, mint a személyes beszélgetésekből, amire eddig nem nagyon volt idejük. Nagy Ervinnel két napot töltött a Házon kívül stábja: megmutatjuk, hogyan készült a Tisza Párt választás előtti nagygyűlésére, és ott voltunk a színésszel vasárnap este is Magyar Péterék eredményváróján. 

„Én egy ilyen mindenese vagyok, ha arról van szó. Zenebohóc. De ma beszédet mondok, ilyen még nem volt” – Nagy Ervinnel a Ricsinek keresztelt kisteherautóban kezdjük a forgatást június 8-án, a Tisza Párt nagygyűlése előtt. A magyar zászló színeire festett járgányt az úton sokfelé megismerik: dudálnak, integetnek Magyar Péterék rajongói. Nagy Ervin szerint ez mindennapos.

Nagy Ervin: Részemről ez egy vakrepülés – két napot töltöttünk Magyar Péter legnépszerűbb támogatójával
Nagy Ervin Rost Andrea zongorájának szállítása közben adott interjút

Megtudjuk, a kampány heteiben néhány nagyvárosba ő is elkísérte Magyar Pétert, de teljesen nem iratkozhatott ki az életéből. „Péter mondta, hogy na, akkor holnap indulok, és indult holnap. Ezt nehéz volt lekövetni három gyerekkel meg főpróbahéttel” – meséli. Nagy Ervin kollégái körében azt tapasztalja, hogy nem mernek csatlakozni, félnek, és szerinte valóban „teljes ciánozás” van a kultúra területén, „aki nem hajt fejet azonnal, megy a lecsóba”. Úgy fogalmaz:

Nekem azért volt eggyel könnyebb, mert én már hamarabb kinyitottam a számat, hamarabb lettem közellenség a Magyar Nemzeti Filmalapban. 

Hozzáteszi: lelkileg azért rossz ezt megélni művészként, hiszen nem úgy indult neki ennek a pályának, hogy majd közellenséget csinálnak belőle.

„Részemről ez egy vakrepülés”

Magyar Pétert emberileg nem nagyon ismeri, nem volt még sok idejük a barátkozásra – tudjuk meg, amikor arról kérdezzük, hogy szerinte Magyar változott-e az elmúlt időszakban. „Egymás elveit, értékeit ismerjük. Hamarabb tudunk ezer dolgot szerintem az interjúkból, mint hogy minekünk lett volna időnk leülni beszélgetni és borozni” – magyarázza a színész.  

Ez a részemről egy vállalás vagy egy vakrepülés. Azt éreztem, hogy ő az a nagyon régóta várt politikai tehetség, akit minden módon támogatni kell

– vélekedik Nagy Ervin, aki szerint Magyar Péter az a rejtett tehetsége volt a Fidesznek, akit nem vettek észre.

Nagy Ervin: Részemről ez egy vakrepülés – két napot töltöttünk Magyar Péter legnépszerűbb támogatójával
Nagy Ervin a Tisza Párt eredményváróján

A színésszel a forgatást a Tisza Párt eredményváróján zárjuk: a Házon kívül riportjában megmutatjuk azt is, milyen volt a hangulat Magyar Péter beszéde alatt. 

#Házon kívül#Videó#nagy ervin#Belföld#politika#választás#Európa#ep-választás#önkormányzati választás#hősök tere#eredményváró#magyar péter#tisza párt#ma

Címlapról ajánljuk