Belföld

Nagy tömeget mozgatott meg Magyar Péter a választás előtt egy nappal

rtl.hurtl.hu

2024. június 8. 14:09

A fideszes Békemenet után egy héttel, a választások előtt egy nagygyűlést tartott Magyar Péter a budapesti Hősök terén. A Tisza Párt vezetője azt mondta, négy hónap alatt hatalmas támogatást sikerült szereznie a Fidesz leváltásához, ő maga pedig sokat hibázott, és más lett az út végére. A tüntetésen felszólalt Nagy Ervin és Bujdosó Andrea EP-jelölt, fellépett Jordán Tamás, Rost Andrea és Thuróczy Szabolcs is.

Nyitókép: RTL

4 hónappal ezelőttrtl.hu2024. június 8. - 16:19

Magyar Péter: Kössünk új szövetséget, indítsunk új honfoglalást!

Legyünk erősek, verjük vissza a befolyásolási kísérleteket, ne fogadjunk el előre kitöltött szavazólapokat, ne fotózzuk le a szavazólapunkat, ne hagyjuk, hogy mások mondják meg, kire szavazzunk, kéri a magyarokat.

„Az elnyomó hatalom ellenszere a tespedtség és az apátia legyőzése” – mondja. Hozzáteszi, hogy minden honfitárs szavazata számít. Szerinte a rossz és korrupt politikusokat azok választják meg, akik nem mennek el szavazni. „Most a hazátok is számít rátok!” – mondja.

Hangsúlyozza, hogy nincsenek egyedül, „itt és most mintha egy nagy kő gurulna le a mellkasunkról”, odaát „viszont félnek”. Szerinte ez egy nagyszerű ország, reméli, hogy büszkék tudunk lenni az utódaink előtt. Szerinte a változás már elkezdődött, a hatalom remeg, „érzi, hogy a szellemet már nem lehet visszazárni a palackba”. Viszont ez egy maratonba oltott gátfutáshoz lesz hasonló, nem rövidtávú versenyhez. „Viszont közösen még a legvastagabb falon is átmegyünk” – mondja. 

Szerinte utódaink jövője mellett őseink emlékéért is küzdenek. 

Olyan országot szeretne építeni, ahol „nem a kapcsolatok számítanak, hanem a kemény munka”, ahol „nincs jobb, nincs bal, csak magyar”. Ahol „mindenki azt csinál, azt szeret amit és akit akar, egészen addig, ameddig ezzel másoknak nem árt”. Hálás az önkénteseknek a munkáért az utóbbi hetekben. „Nélkületek nem tartanánk itt” – üzeni.

„Tegyük fel az i-re a pontot, használjuk ki az utolsó órákat is!” – arra kéri az embereket, hogy az utolsó pillanatig adogassák tovább az üzenetét az interneten is. „Holnap megtesszük az első lépést, bebizonyítjuk minden honfitársunknak, hogy a Tisza párt, és csakis a Tisza párt az az erő, amely ki tudja hívni a hatalmat a következő választásokon!” – szerinte be fogják bizonyítani, hogy a politika lehet szép és igazságos is.

Kéri a tömeget, hogy fogják meg, és emeljék fel egymás kezét. „Kössünk szövetséget egy új Magyarországért, indítsunk el egy új honfoglalást, végezzük el a rendszerváltást” – mondja.

4 hónappal ezelőttrtl.hu2024. június 8. - 16:10

Magyar Azahriah-t idéz, vagyonosodási vizsgálatokat, korrupciós számonkérést ígér

Magyar Péter idéz egy mondatot Azahriah-tól: „Akit a Fidesz gyűlöl és az ellenzék is támad, az csak jó úton járhat”. Szerinte le kell cserélni a politikai elitet, most kell változást. Igazságos, történelmi korszakot akar, vagyonosodási vizsgálatot ígér „minden politikus ellen”.

Számos olyan jelzést kapott országszerte, hogy valamilyen korrupciós eset történt, amelyet még a hatóságoknak sem mernek elmondani. Holnaptól rendszerezik ezeket az információkat, és ügyvédek segítségével megpróbálják feltárni őket. A honlapjukon részletes tájékoztatást fog adni a bejelentésekről. Előkészítik őket arra az időre, amikor már nem „Orbán Viktor házi ügyésze, Polt Péter” dönt a vádemelésekről.

Ezt immunitásprogramnak nevezik, mert kormányközeli potentátoknak, „a mini-Döbrögiknek” részletes büntetlenséget ígér, ha segítenek a fő felelősök elkapásában, és az „ellopott vagyonok visszaszerzésében”.

Azt is ígéri, hogy megállítják a tömeges kivándorlást Magyarországról, a tömeg azt kántálja, hogy „gyertek haza”. A többszázezer külföldre szakadt honfitársunkról beszél, és „komplex hazaváró programot” ígér.

Tudja, hogy vannak pillanatok, amikor tanácstalanok követői, hogy kiben bízhatnak meg. Mindkét oldal követőit kéri, hogy „józanul gondolja végig: mire van szükség ahhoz, hogy egy jobb országban éljünk”. Szerinte kevesebb urizálásra, magánhelikopterre, félelelemre, inkább nagyvonalúságra, tanításra, együttérzésre van szükség. Ismét kéri a tömeget, hogy szavazzon holnap a Tiszára.

4 hónappal ezelőttrtl.hu2024. június 8. - 16:00

Magyar Péter eurót, minimálnyugdíjt, katás adózást ígér

„Akarjuk, hogy Magyarország a legkorruptabb ország legyen az unióban?” – Magyar a kampányhoz kapcsolódó kérdéseket tesz fel a fentebbi mintára, a tömeg „NEM”-mel válaszol. Ezután arra kéri a választókat, hogy holnap szavazzanak a pártjára.

„Én, Magyar Péter, megfogadom itt előttetek, hogy mindezeket megváltoztatjuk” – ígéri. Azt mondja, bevezetik az eurót, csatlakoznak az Európai Ügyészséghez, „hazahozzuk az uniós ezermilliárdokat, és a sikerek minden magyar sikerei lesznek”. Szerinte a miniszterelnök egy „olyan barát, aki nagy mosollyal érkezik a disznóvágásra, aztán amikor nem figyelnek, teletömi a táskáját étellel, és némán pislog, amikor este nem jut a többieknek” – mondja.

„Azt látjátok, hogy a veje is megérkezik a nappalitokba, a lányotokra íratja a fürdőszobát, a konzervek pedig elvesztik konzerv jellegüket” – mondja. Szerinte a házunk/hazánk „a mienk, nem kirabolni való, szabad préda, hanem az egyetlen kincsünk, amit szüleinktől, nagyszüleinktől örököltünk”. Hozzáteszi:

Bolond, aki hagyja, hogy ebből az örökségből kisemmizzék.

Azt akarja, hogy a nép mondja meg, ki legyen a köztársasági elnök, illetve bevezetné a minimálnyugdíjat, bérlakás-építési programon dolgozik. Leállítják a gazdasági migránsok betelepítését, komplex agrárreformot hajt végre, hogy „hogy legyen magyar jövő vidéken”. Nem hagyják a környezetszennyezést, vagy azt, hogy „ez a korrupt hatalom végleg összeszerelőüzemmé silányítsa hazánkat”. A magyar gazdák, kis- és középvállalkozások támogatását is megígéri, valamint azt, hogy csökkentik az energiafüggőséget, visszahozzák a katát.

Szerinte oldalaktól függetlenül szükség van a jó szándékra, holnaptól meglátjuk hol tartunk. Nem állnak meg, „nem hagyjuk cserben az országot”. Megmutatják, hogy „nemcsak le akarjuk rázni a Fidesz igáját, hanem különbül akarjuk vezetni az országot”.

4 hónappal ezelőttrtl.hu2024. június 8. - 15:51

Magyar Péter: Ebben a hazában nem utcai harcosokra, berozsdásodott terminátorokra van szükség

„Legalább 100 nagygyűlésünkön mondták azt, hogy sose voltak még ilyen sokan egy politikai rendezvényen” – idézi fel Magyar Péter, és azt mondja, hogy egyetlen forintot se költöttek el saját maguk reklámozására, a támogatásokat a rendezvényekre költötték. Szerinte ezeket olcsóbban, korrupció nélkül oldották meg, mint a Fidesz.

Egyetlen plakátot sem nyomtattunk, és a jövőben sem szeretnénk vizuális környezetszennyezést elkövetni 

– ígéri. Ők támogatókat sem buszoztatnak, ahogy „Orbán Viktor tette a Békemenetnek hazudott uszító rendezvényen”. Egy igazságosabb ország megépítését ígéri. Szerinte „rémálommá váltak hazánkban a mindennapok”. 3,3 millió ember él a létminimum alatt az orszában, mondja. Közben a kormánynak „a világ pénze sem elég, ha a lopásról van szó”, közben pedig átverték a szavazókat.

„Ebben a hazában nem utcai harcosokra, berozsdásodott terminátorokra van szükség” – szúr oda Orbán Viktornak.

II. János Pált idézi: „mondd meg, kit szeretsz, és megmondom ki vagy”. Szerinte a jelenlegi rendszer nem szereti a magyarokat, mert akkor nem hagyta volna, hogy tömegével haljanak meg a magyarok a járvány idején, amikor „használhatatlan lélegeztetőgépeket vettek ahelyett, hogy segítették volna az ápolókat és orvosokat”, illetve nem tette volna „keleti gyarmattá” az országot, „nem üldözné el magyarok százezreit”.

Szerinte a jelenlegi rendszerben rabolni és gyűlöletet kelteni szeretnek, ő azonban szereti a hazáját, és szereti, ha „a hazám viszont szeret”. Ezért a szeretetért szeretne dolgozni. „A világnak ezen a táján nincsenek csodák, a csodás meggazdagodások gyanúsak”, mondja, majd Mészáros Lőrincről és Tiborcz Istvánról beszél. „A Kárpátok alatt nincsenek csodalámpások, amit megdörzsölve a gázszerelők Európa leggazdagabbjai között találhatják magukat” – mondja. „A szemfényvesztés ideje lejárt, eddig és ne tovább!”

4 hónappal ezelőttrtl.hu2024. június 8. - 15:42

Magyar Péter: A holnapi választás tétje, hogy elnyomottak, vagy szabad emberek leszünk

„A holnapi választás tétje, hogy elnyomottak, vagy szabad emberek leszünk” – mondja. Ady-t idézi: „Megmentik újra és újra a hazát, valahányszor saját profitjukat kell megmenteni. Ha háborút nem csinálhatnak, csinálnak háború-félelmet, s bebörtönöznek jámbor rajongókat, hogy a nép elhiggye, hogy veszélyben a haza”. Szerinte ez emlékeztet Orbánék mostani hozzáállására.

Felidézi, hogy Orbán már 17 éve is arról beszélt, hogy a Maslow-piramisra építkezve, az elemi biztonságvágyra alapozva lehet a legjobban szavazatot szeretni. Magyar szerint ez arra is jó, hogy a nép ne vegye észre, hogy a riogatás közben meglopják őket. Szerinte Orbán Viktor a menekültválság óta „rettegésben tartja a népét”, miközben a kormány maga telepít be bevándorlókat, akik elveszik a magyarok munkáját, hogy „ne kelljen európai fizetéseket adni”.

Szerinte évtizedek összetartása után „a lengyel testvéreink szóba se állnak a kormánnyal, a Békemenetre sem lehetett elrángatni őket”. Szerinte a miniszterelnök ismét az oroszok kezére játszaná a Magyarországot, ahogy azt a kommunista időkben tették. Szerinte ha a Tisza bizalmat kap, akkor „nem lesz többé bosszú, csak mert valaki más véleményen van”. 

Ígéri, hogy nem a kritika nélkül hajlongók kapják majd a kitüntetéseket, hanem a valós teljesítményt fogják majd elismerni. „A léhűtők a hitványok, lelketlen szolgálók, haszonlesők ideje lejárt” – mondja. Nem az lesz a „jó szakember”, aki hűséges a Fideszhez, „felszámoljuk közösen az Orbán-Tiborcz-Mészáros részvénytársaságot”, ígéri. Az egészségügy és az oktatás megújításáról beszél. Komolyan szeretné venni a természeti és az épített örökség védelmét. 

4 hónappal ezelőttrtl.hu2024. június 8. - 15:38

Magyar Péter: Más ember lettem az út végére, sokat hibáztam

„Más ember lettem az út végére” – idézi fel Magyar Péter. Állítja, hogy színre lépésekor még nem tudta, mekkora fába vágta a fejszéjét. „Kezdetben egy szikra voltam, ami beindította a változás motorját. Ma pedig már együtt, szövetségben bontunk gátakat” – mondja. Mindenhol, ahol magyarok élnek, árad a Tisza, teszi hozzá.

Az elmúlt hetek, hónapok során sokszor hibáztam. De igyekeztem ezekből a hibákból tanulni, és ígérem nektek, hogy mindig tanulni fogok 

– mondja. Ezidő alatt szerinte Magyarország is más lett hozzá hasonlóan. A követőivel „reményt adunk egymásnak. Bármi is lesz a holnapi szavazás eredménye, egy már biztos: legyőztük az apátiát, szövetséget kötöttünk magyar és magyar között. A reményből merítve kérem, hogy holnap szavazzatok a Tisza Pártra és jelöltjeire”.

4 hónappal ezelőttrtl.hu2024. június 8. - 15:36

Szép volt, Peti: 191 település, 199 beszéd a kampány alatt

Április 6-i, százezres tüntetését is felidézi, valamint a kampányt, amely során 191 településen 199 beszédet tartott. „Szép volt, Peti” – kántálja a tömeg. „Magyarországot közösen meg tudjuk menteni: ti vagytok a bizonyíték, akik mind változást akartok”. Készen állnak arra, hogy megváltoztassák sorsukat, amelyet „egy elnyomó, rabló hatalom akar ránk erőltetni”.

Nincs hova hátrálnunk 

– mondja, mert ez a mi hazánk.

4 hónappal ezelőttrtl.hu2024. június 8. - 15:28

Magyar Péter: A Fidesz támogatja a sorkatonaság bevezetését

Ellentétben a Tiszával, akik külföldi országokba se küldenek fegyvereseket, illetve lőszergyárakat sem épít. Magyar szerint a Tisza nem hagyná, hogy a gyermekek  „háborús rettegésben” éljenek. Ez a tér azt üzeni a mai hősöknek, hogy Magyarország jövője munkával a dicsőségbe és a jólétbe vezet.

Szövetséget szeretne kötni arra, hogy hazánk egy szebb, békésebb és boldogabb jövőbe érjen a hét vezér mintájára.

Az „igazság, a becsület és a törvények” országává akarja tenni Magyarországot, visszaállítani az oktatás, egészségügy, kultúra és munka becsületét. A „hazug propagandának” is megszüntetné a hatalmát, „ha ti is úgy akarjátok”. Azt akarja, hogy Magyarország ne az ék, hanem a kapocs legyen Nyugat és Kelet között. A Nemzeti dalból szaval a tömeg egy részével közösen.

Felidézi a Talpra magyarok! mozgalom zászlóbontását, ami alig három hónapja történt. Korábbi tüntetéseinek követeléseit, a legfőbb ügyészséghez való bevonulását is felidézi. „Óriási érzés, amikor valaki kimondja a tömegek gondolatát, hogy nem félünk” – mondja.

A „Karmelitában összeült a válságstáb”, és 2,5 milliárd forint közpénzből próbálta lejáratni őket, sikertelenül, állítja. Köszöni a kormánynak a „sokezer gyűlölködő óriásplakátot és lejárató videót”. 

4 hónappal ezelőttrtl.hu2024. június 8. - 15:16

Magyar Péter: Azért jöttünk a Hősök terére, mert máshol már nem férünk el

Színpadra lép Magyar Péter egy filmelőzetesre emlékeztető hype-videó után, tapsorkán fogadja. „Ria-ria Hungária!” – kántálás is vegyül az „árad a Tiszá”-ba. Így kezdi: „Honfitársaim, felemelő érzés, hogy ilyen sokan eljöttetek!”

Felidézi, hogy mindössze négy hónap telt el politikai színre lépése óta, azóta „feltámadott a tenger”. Szerinte azért jöttek a Hősök terére, mert „máshol már nem férünk el”. A hősök szobra előtt szeretne ígéretet tenni arra, hogy újjáépítik az országot. „Ennek a térnek üzenete van. Mögöttem itt áll Árpád vezetésével a hét vezér szobra. Ők azok a hősök, akik félelmeiket legyőzve idevezették őseinket” Európa szívébe.

„Égi, isteni áldás van hazánkon és a nemzetünkön!” – mondja, a királyok, fejedelmek, vezetők szobrairól is beszél. A háború és a béke kocsijáról, a munka és a jólét jelképeiről beszél, valamint a millenium emlékére 1896 méter hosszúra tervezett Andrássy-útról beszél. „Nincs józan ember, aki háborút akarna Magyarországon” – ismétli meg kampánya egyik fő üzenetét.

Magyar Péter:
Fotó: Magyar Péter / Facebook
4 hónappal ezelőttrtl.hu2024. június 8. - 15:10

Pillanatképek

Pillanatképek

Pillanatképek
Lendvay József hegedűművész, aki ott volt a Békemeneten is „NO WAR” táblával, Magyar Péter szerint most a Tiszával van.

Pillanatképek

4 hónappal ezelőttrtl.hu2024. június 8. - 15:08

Bujdosó Andrea EP-jelölt: Ma nőnek lenni Magyarországon hátrányt jelent

Bujdosó Andrea, a Tisza Párt EP-jelöltje „nőként és édesanyaként” áll a színpadra „hazánk és gyermekeink érdekében”. Szerinte az EU-hoz csatlakozás a reményhez csatlakozást jelentette. Ismét rosszullét a tömegben.

Bíztak abban, hogy szabad országban élhetnek egy olyan hazában, ahol a szorgalom és a jellem alapján ítélik meg az embert, ahol a rászorulók valódi esélyt kapnak, ahol a politikusok valóban szolgálnak. „Hittünk egy olyan hazában, ahol nők és férfiak egyenlő esélyt kapnak”, ám eltelt húsz év. A hit megmaradt, de a tények „változást kiáltanak”.

Ma nőnek lenni Magyarországon hátrányt jelent a jövedelmben, illetve a társadalmi, gazdasági súlyuk terén, „a politikai döntésekből teljesen kiszorulnak”. A Tisza ezen akar változtatni. Az ország akkor lesz boldog, „ha minden állampolgára értékesnek érzi magát”. Segítséget kér azoknak is megérteni a Tisza üzenetét, „akik szívében még a félelem az úr”. 

Thuróczy Szabolcs színművész adja elő a Szózatot, mielőtt Magyar Péter lép a színpadra.

Bujdosó Andrea EP-jelölt: Ma nőnek lenni Magyarországon hátrányt jelent
Fotó: Magyar Péter / Facebook
4 hónappal ezelőttrtl.hu2024. június 8. - 14:57

Irigyeim sokan vannak, mint a kutyák, úgy ugatnak

– éneklik a zenés blokk részeként, majd József Attila Levegőt című versét hallgatja meg a tömeg, illetve Rost Andrea tér vissza egy áriára. Közben még egyszer orvosra van szükség a tömegben.

4 hónappal ezelőttrtl.hu2024. június 8. - 14:47

Tarr Zoltán lelkész hazáról és haladásról beszél, megtörténik az első két rosszullét a tömegben

Tarr Zoltán lelkészt azért bocsátották el állami állásából, mert támogatta a Tiszát, most a párt EP-listáját vezeti. Beszédét azzal kezdi: „Az elmúlt hetekben Orbán Viktor a feszült, másokat kizáró kiállásokkal” kampányolt. 

Megakad a beszéd, mert valakinek egészségügyi segítségre van szüksége a tömegben, Tarr orvost küld oda.

„Orvost a kórházakba, és orvost a Műcsarnok elé”, ahol a rosszullét történt. 

Így folytatja: „Nem rekesztjük ki és nem nevetjük ki azokat, akiknek más a véleménye” a megafonosokkal ellentétben. A reformkor és Kölcsey „haza és haladás”-programja óta küzdenek azért, hogy haladó szellemiséget valósítsanak meg, olyan nemzetet, amely büszkeséggel és együttműködéssel van jelen Európa népei között.

Még egy rosszulléthez kér orvost Tarr Zoltán a színpadról, mindenkit figyelmeztet, hogy igyanak elég vizet.

Szerinte rossz, hogy inkább arról szólt a történelmünk, hogy „haza VAGY haladás”. Ezt a szócskát cserélné le az „és”-re. Ezután ismét „árad a TIsza”-kántálás jön. „Ti vagytok a hősök, ez a ti teretek” – mondja ezután a tömegnek. Kéri őket, hogy holnap a kilences listára húzzák be az ikszet. „Éljen Magyarország, éljenek a hősök” – mondja.

4 hónappal ezelőttrtl.hu2024. június 8. - 14:33

Magyar Péter: Naponta legalább két-három fideszes tagkártyát kaptam

Magyar Péter a színpadon, azt mondja, többen is nekiadták a fideszes tagkártyaikat. Lendvay József hegedűművészről beszél, aki ott volt a Békemeneten is „NO WAR” táblával, de most már velük van. Megismétli, hogy a Tisza a béke pártja. Zenés közjáték következik, majd Rusznák András színművész előad egy Ady-verset, majd Rost Andrea ad elő két zeneszámot.

4 hónappal ezelőttrtl.hu2024. június 8. - 14:29

Színpadkép a Hősök terén

Új post

1 friss hír érkezett, kattints a megtekintéshez!
#Belföld#magyar péter#tisza párt#választás 2024#ep-választás#tüntetés#hősök tere#demonstráció#tömegtüntetés#ma

Címlapról ajánljuk