Házasodna a gazda

„Ma már nem biztos, hogy Andit választanám” – Péter gazda továbbra is keresi a szerelmet

Hamberger DávidHamberger Dávid

2022. szeptember 22. 9:53

Lakatos Péter továbbra is házasodna, csak már kamerák nélkül. Egy hónapig volt együtt Andival, de ha visszapörgethetné az időt, akkor máshogy döntene. Péter gazda az rtl.hu-nak adott interjújában a szakítás okairól, a 12 éves fia reakciójáról és Klaudia megkereséséről is mesélt.

Milyen érzés volt megnézni az adásokat?

Magát a forgatást is élveztem, ezért szép emlékeket idézett vissza az összes adás. Főleg egyedül néztem az epizódokat, de az ismerőseim is nyomon követték a történéseket. Nekik is jó véleményük volt az egészről, örültek, hogy nem változtam át egy másik személyiséggé a kamerák előtt. Fel szoktak hívni távoli ismerősök is, hogy gratuláljanak.

Hogyan fogadta a 12 éves fiad, hogy viszontlátja az apukáját a tévében?

Támogatott mind a társkeresésben, mind abban, hogy jelentkezzek a műsorba. Később volt olyan, amikor kínosnak találta ezt a szereplést, de miben méri egy mai gyerek a visszacsatolást? Abból, hogy az apja Facebook-oldalán hány darab kedvelést kap. Amikor látta, hogy többen kedvelik a Facebook-oldalam, mint egy általa kedvelt személyiségét, akkor ez átfordult benne. Mostanra már büszke arra, hogy végigmentem ezen az úton.

Mindhárom gazda említette az interjúikban, hogy ízig-vérig úriember vagy és nagyon pozitív benyomást tettél rájuk. Honnan eredhet ez?

Családi örökség, így neveltek, ilyen vagyok. Annak külön örülök, ha másoknak is ez volt a benyomása rólam.

Van kedvenc gazdád az idei évadból?

Mindenkit élvezettel követtem végig, jókat kacagtam néhány helyzeten. Mindenkit más miatt szerettem: Alfonz behozta a dinamikus fiatal karaktert, Zsolt pedig egy igazi „ceglédi rafkós”. Eszement ötletei voltak. Verával kapcsolatban viszont sokat törtem a fejemet azon, mi lehetett az oka annak, hogy nem találta meg, akit keresett.

Miben változott az életed a műsor óta?

Nagyon sokan megismernek az utcán, a bátrabbak oda is jönnek hozzám. Leginkább gratulálnak, de sokan ismerkedni is akarnak. Sokszor úgy köszönnek rám, mintha a tévéképernyőn keresztül már kialakult volna egy személyes kapcsolat és ismerősök lennénk. A közösségi oldalalom elkezdtem egy videósorozatot, és az egyik videóban szerepelt a fiam is. Tegnap például voltam vásárolni, és a kasszás hölgy a kezembe nyomott egy ajándék figurát, ami a vásárlás mellé jár, és azt mondta: „Ezt a kis cukinak küldöm” – gondolom a kisfiamra utalt. Aki nem is olyan kicsi már, hiszen 12 éves létére 160 centi. De nagyon örülök ezeknek a reakcióknak.

Mit szólsz a negatív kommentekhez?

Eleinte nehezen kezeltem őket, én is és a családom is. Leginkább ők olvasgatták a hozzászólásokat. De elengedtem a dolgot, mindenkinek lehet véleménye, és úgysem tetszhet minden mindenkinek. Ha tökéletes lennék, akkor is lennének fanyalgók.

Az új videósorozatodban a forgatás utáni napjaidat mutatja be. Honnan jött az ötlet?

Amikor véget ért a forgatás, Andival volt bennünk egy kis hiányérzet. Hozzá voltunk szokva a kamerákhoz és furcsa volt visszatérni a valóságba. Szóval mi folytattuk a forgatást, külön-külön elkezdtük felvenni ezeket a videókat, ő Budapesten, én pedig itt. Nem szerettük volna, hogy hiányérzet maradjon a nézőkben, meg amúgy is, ne csak a kapcsolatunk első napjait lássák, hanem a folytatást is. Szerettük volna megmutatni, hogy igazi és komoly érzelmekről volt szó. Nemcsak azért utaztunk Svájcba, hogy repülhessünk, hanem azért, hogy a valós életben is folytathassuk az ismerkedést.


A videókban nagyon boldognak tűntetek. Mi történt veletek azóta? Hogy vagytok most Andival?

Körülbelül egy hónapig voltunk együtt és utána szakítottunk közös megegyezéssel. A kezdeti lelkesedés után be kellett látnunk, hogy mások a céljaink. Más utakon haladunk és másfele tartunk, ami nem volt összeegyeztethető. Számomra fontos, hogy tiszta levegőjű, vidéki környezetben, egészséges életmódot folytatva, hagyományos családmodell alapján éljek. Andi esetében a hangsúly más kérdéseken volt. Ettől függetlenül kisebb-nagyobb rendszerességgel tartjuk a kapcsolatot, a videósorozatot is egymással egyeztetve jelentettük meg.

Sokan távolságtartónak és hűvősnek ítélték meg Andit, mit gondolsz erről?

Azért nem okozott ez különösebb gondot, mert én nem ilyennek láttam őt. De visszagondolva ma már nem biztos, hogy Andit választanám.

Miért gondolod így?

Elképzelhető, hogyha más hölgyet választok – akár Klaudiát vagy Ágit –, akkor másképp alakult volna a helyzet.

Mikor ébredtél rá erre?

Amikor a kapcsolatunk véget ért.

A kiválasztottjaid közül tartod valakivel a kapcsolatot?

Klaudia felhívott a forgatás után és átbeszéltük a dolgokat. De rajta kívül még Melinda is megkeresett, a közösségi oldalamon pedig kaptam üzenetet olyan lánytól is, akit nem választottam ki a rapid randin. Melinda fel is vetette, hogy szervezne egy kirándulást is hozzám, azokkal a lányokkal, akik ott voltak nálam. Ebből gondolom, hogy senki nem ment el haraggal a szívében. Amit Klaudián lehetett látni, az csak a pillanat csalódásának volt betudható.

Elég morcosan távozott tőled, utólag hogyan magyarázta a viselkedését?

Érdekes módon nem merült fel a beszélgetésünk során. Arról mesélt, hogy hogyan érzi magát, mik történtek vele, és elmondta, hogy ő hogyan tervezte volna a közös életünket, ha őt választom.


A műsor forgatása óta folytatod az ismerkedést?

Andival lassan másfél hónapja szakítottunk, még mielőtt erősebb érzelmek kialakultak volna bennem. Szóval abszolút túl vagyok rajta és továbbra is ugyanaz a célom, mint a műsor alatt, hogy megtaláljam a párom. Most jön el a Házasodna a gazda második része, csak kamerák nélkül. Nincs egy határozott ideálom, de mindenképpen szeretném, ha fontos lenne számára a hagyományos értékrend és jól érezné magát abban a környezetben, amelyben élek. Sokszor merül fel kritikaként a gazdák irányában, hogy csak cselédet keresnek és csak dolgoztatják a lányokat, de ez tévedés. Természetesen örülnék annak, ha a leendő párom megtalálná a helyét, akár segítene a gazdaság ügyeiben, de ez utóbbi nem elvárás, hanem inkább csak vágy a részemről.

Elindult a jelentkezés a következő évadra, milyen tanácsokkal látnád el azokat a gazdákat, akik jövőre szeretnék megtalálni a szerelmet a műsorban?

Közhelynek hangzik, de igaz: az a jó, ha mindenki saját magát adja a kiválasztás és a forgatás során. Én is így tettem. Ne izguljon senki, nem kell félni a szerepléstől.

#Házasodna a gazda#rtl#RTL Klub#péter gazda#andi#társkeresés#interjú#tanya#klaudia#melinda

Címlapról ajánljuk