Házasodna a gazda

Kínos volt visszanézni a csókolózós jeleneteket, Encivel most is tartja a kapcsolatot – interjú Alfonz gazdával

Hamberger DávidHamberger Dávid

2022. szeptember 18. 12:16

A Házasodna a gazda Alfonz gazdája mindent felvállal, amit a társkereső realityben tett, de utólag visszagondolva ma már más sorrendben küldené haza a lányokat. Sándor Alfonz az rtl.hu-nak adott interjújában azt is elárulta, milyen volt családi körben visszanézni a műsort, és hogy milyen kapcsolatban van a műsor óta Encivel, akit Barcelonába vitt álomrandira.

Milyen érzés volt megnézni a Házasodna a gazda adásait?

Minden részt láttam, még annak ellenére is, hogy nálunk későbbi időpontban kezdődtek. Meglepő és néha furcsa volt visszanézni magam, de nagyon élveztem az epizódokat. Érdekes saját magamat látni tévében, ez teljesen hihetetlen számomra még mindig. Sosem egyedül ültem le megnézni az adásokat, vagy a barátaimmal, vagy a szüleimmel és a rokonokkal, nagy csapatban. Így a csókolózós jeleneteket kicsit kínos volt visszanézni. Nem azért, mert megbántam, de amikor a családommal néztem ezeket, akkor hirtelen néma csend lett a szobában (nevet). De összességében a közvetlen környezetem nagyon jól reagált erre az egészre, senkitől nem érkezett negatív visszajelzés, és nekem csak ez számít.

Amíg te randira mentél egy-egy lánnyal, vagy dolgoztál éppen a tanyán, nem tudhattad, hogy éppen mi történt a lányokkal a távollétedben, és azt sem, hogy miket mondtak rólad az interjúkban. Az adásokat nézve volt olyan, ami meglepetést okozott?

Brutális volt, nem is gondoltam, hogy ennyi minden történt azokban az időkben, amikor nem voltam ott. Meg voltam elégedve mindegyik lány véleményével, senki sem okozott csalódást. Bea megnyilvánulásain nagyokat nevettem, de inkább nem is fűznék hozzá többet.

Mit szóltál a többi gazdához?

Imádtam a Zsoltot, ő nagyon jó volt! Hatalmas csajozógép, nagyon tetszett a szövege. Az egyik kedvenc programom is hozzá köthető, amikor elvitte a lányokat siklóernyőzni. Verát nem értettem, hogy miért zavarta le ilyen hamar az egész ismerkedést. Péter pedig egy megfontolt, alapos és céltudatos ember.

Melyik volt a kedvenc programod Erdélyben?

Egyet sem tudnék kiemelni. Az összes olyan program nagyon vicces volt, amikor mezőgazdasági munkát csináltak a lányok. Mint például a tehénfejés vagy a fűkaszálás.


Utólag visszagondolva máshogy döntenél az ismerkedési folyamat bármelyik pontján?

Ha újra tudnám játszani ezt az egészet, akkor igen. De csak egy-két dolgot. Például a lányokat más sorrendben küldeném haza.

Tartod valamelyik lánnyal a kapcsolatot?

Encivel szoktam beszélni néha, de csak baráti szinten. Néha felhívjuk egymást.

Miről szoktatok beszélni?

Nem szeretném feszegetni ezt a témát. Van egy-két dolog, amit át szoktunk beszélni a műsorral kapcsolatban. De nem áll jogomban az ő nevében beszélni, és szerintem ő is meg van elégedve az életével. Nem esik rosszul neki sem visszanézni a műsort.

Mi váltotta ki belőled azokat a heves érzelmeket, miután Anikóval beszéltetek?

Nagyon kifárasztott az utazás, és a repülőúton feljött a nagy kérdés: mi lesz velünk? Én nagyon nehezen tudtam dönteni, de bizonyos okok miatt amellett maradtam, hogy nem folytatjuk az ismerkedést. Nem voltam felkészülve erre, és túl nagy lett volna a távolság, sok az ingázás. Az étteremben pedig Enci előjött ugyanazzal a szöveggel ötmilliomodszor, csak kicsit másképp. Az idegesített fel, hogy nem is hagyott szóhoz jutni.


A műsor óta folytatod az ismerkedést?

A párkapcsolati témákat kicsit arrébb toltam magamtól, most nem szeretnék ezzel foglalkozni. Jött egy-két engedélykérésem is a műsor óta, de csak beleolvasgattam ezekbe. Nem igazán hatott meg egyik sem. Van pár fontosabb dolog az életemben, amiknek most előtérben kell lenniük. Ilyen például a családom, a munka és az egyetem is. Egy év kihagyás után most térek vissza az iskolába, ami költözéssel meg egy csomó teendővel jár.

Mit tanulsz?

Bank- és pénzügyi karon tanulok Kolozsváron.

Mit szólnak a szaktársaid a műsorhoz?

Annyi minden történt ezen a nyáron, mint az elmúlt öt nyaramon összesen. Szóval kíváncsi leszek mit szólnak majd. Írásban már beszélgettünk erről, de szeretnék már nagyon találkozni velük, hogy lássam a reakciójukat szemtől szemben is.

Megismernek a környéken az emberek?

Nagyon furcsa és szokatlan dolog, hogy felismernek az utcán. Úgy gondolom, hogy fontos megtanulni kezelni az ilyen helyzeteket. Ha kimegyek az utcára, rám mosolyognak az emberek, összenéznek a hátam mögött. Sokan nem mernek megszólítani, de van, amikor oda is jönnek hozzám. Szeretném, ha az emberek azt éreznék az első találkozáskor, hogy egy kedves és pozitív figura vagyok.

Olvasol kommenteket?

Persze, a barátaim szoktak küldeni párat.  Ha negatív kommenteket olvasok, akkor rámegyek a hozzászóló profiljára is, megnézem, hogy egy igazi senki, és onnantól már nincs befolyással rám. Szeretem amúgy a negatív kritikát, mert abból lehet építkezni, de mindig meg kell nézni, hogy kitől származik.

Elindult a jelentkezés a következő évadra, milyen tanácsokkal látnád el azokat a gazdákat, akik jövőre szeretnék megtalálni a szerelmet a műsorban?

Hogy kössék fel a gatyájukat! Hatalmas élmény, megéri belevágni. És reménykedjenek, hogy nekik el fog jönni az az igazi, akit keresnek az életben. Fel kell vállalni magad, illetve olyan dolgokat kell csinálni a kamerák előtt, amiket lelkiismeret-furdalás nélkül fel tudsz vállalni.

Neked ez sikerült?

Úgy érzem, hogy igen. Teljes mellszélességgel ki tudok állni amellett, amit csináltam. Néha szerintem lehettem volna kicsit beszédesebb. Magamat is megleptem, hogy milyen tudatosan álltam ehhez az egészhez.

#Házasodna a gazda#rtl#RTL Klub#alfonz gazda#interjú#gazda#enci

Címlapról ajánljuk