Gazdaság

Orbán Ráhel szerint Budapest elérhető, megfizethető luxust kínál, erre kellene helyezni a hangsúlyt a turizmusban

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2024. június 28. 14:29

A kormányfő lánya szerint olyan szállodák vannak Budapesten, amelyekért Párizsban ma egy nullával többet kell fizetni.

A budapesti turizmus fejlesztéséről beszélt Orbán Viktor miniszterelnök lánya a Trend FM Turizmus.com című műsorában. Az Orbán Ráhellel készült interjút a Vg.hu szemlézte, kiemelve, hogy a BDPST Group kreatívigazgatója szerint Budapesten már rég nem a turisták számán, hanem azok összetételén kell dolgozni, hogy az évről évre egyre jobb számokat produkáló főváros ne csak olcsó desztinációként és bulihelyszínként éljen a köztudatban.

Megfizethetetlenné váltak a híres nyugati desztinációk, emiatt egyre többen keresik és fedezik fel az olyan új, rejtett kincseket, mint Budapest.

A magyar főváros az elérhető, megfizethető luxust képviseli a vonzerők sokaságával, a Dunától az épített örökségen át a sokszínű éttermi palettáig, a megújuló kulturális attrakcióival és olyan felső kategóriás szállodákkal, amelyekért Párizsban ma egy nullával többet kell fizetni

– mondta Orbán Ráhel.

Orbán Viktor lánya szerint a Budapest történelmi lehetőség előtt áll a turisztikai piacon:

Helyzetbe hozhatja a luxusszínvonalat megfizethető áron kínáló budapesti szolgáltatókat a klasszikus nyugat-európai úti célok megdrágulása.

Orbán Ráhel arról is beszélt, hogy ma Budapesten hiányzik a luxusvásárlás lehetősége, ami nemcsak magát a fogyasztást, de a vásárlási élményt, a kirakatnézegetést, a szép üzletek felkeresését is magában foglalja:

A lehetőség bizonyítottan meghosszabbítaná a tartózkodási időt, és jelentős pluszbevételt jelentene a szolgáltatók, valamint az ország számára.

Orbán Ráhel a luxusvásárlás hiányáról korábban, egy közel-keleti luxusmagazinnak adott interjújában is beszélt.

Májusban több tucat külföldi influenszert utaztatott Budapestre a Magyar Turisztikai Ügynökség, hogy a közösségi médiában posztoljanak, így népszerűsítve a magyar fővárost. Egyikük, egy szaúdi influenszer közvetlenül Orbán Ráhelnek köszönte meg a vendéglátást:


Nyitókép: Orbán Ráhel Instagram-oldala

#Gazdaság#orbán viktor#Orbán Ráhel#turizmus#budapest#luxus

Címlapról ajánljuk